‘Toscana’, una comèdia de personatges enginyosa a prova de foc

2355

El Cicle Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català i l’associació Cinema del Diable projecten divendres 28 d’octubre a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, a les 19.00h, la pel·lícula Toscana. Una comèdia de personatges dirigida per Pau Durà i protagonitzada per Francesc Orella, Edu Soto, Malena Alterio i el mateix director. Les entrades es poden comprar a través del web entrades.martorell.cat.

Travessant en vespa la ciutat, i portant a la butxaca un flascó amb esperma, Santi va cap a una clínica de reproducció assistida per a fer una in vitro amb la seva dona. De sobte, un cotxe el tomba i la conductora s’escapa. Incapaç de posar en marxa la moto, para un taxi. No disposa de canvi i entra en un restaurant que hi ha a prop: el Toscana.

Allà, Ramón, el propietari, discuteix al telèfon per uns diners destinats a la reforma del local. Quan Santi li demana canvi, entra un home anomenat Tomás reclamant la quitança que se li deu. Ramon es nega: el negoci va malament. Tomás treu una escopeta de caça: desesperat, ha consumit l’atur, ha de pagar la teràpia i ha deixat d’enviar-li diners a Heidi, la seva ex sueca que viu a Florència amb el seu fill Valter.

Pau Durà (Alcoi, 1972) és conegut, sobretot, per la seva faceta interpretativa, actuant en sèries d’èxit com La zona, El príncep, Merlí, Crematorio, Siete vidas o Plats bruts, o pel·lícules com Krámpack o Todo está en el aire. També ha fet diversos treballs com a director i guionista, amb quatre curtmetratges –El porc (2015), amb Javier Cámara, La fam (2013), L’audiòfon (2012) i Praeludium (2009)-, i la pel·lícula per a televisió Tocant el mar (2012). En teatre ha exercit de director, amb els muntatges Un aire de família, d’Agnès Jaoui i Jean-Pierre Bacri i Ulisses in Berlin, de Francesc Sanguino. Va debutar en la direcció de llargmetratge el 2018 amb Formentera Lady.