Alumnes de La Mercè presenten una carmanyola que escalfa al campus de La Caixa

957

Cinc alumnes de primer de Batxillerat del Col·legi La Mercè de Martorell gaudeixen des d’avui i fins dissabte del Campus Repte Emprèn de l’Obra Social La Caixa, que se celebra a Barcelona. L’invent dissenyat per aquests estudiants és 1 dels 35 projectes seleccionats d’entre 1.300 de tot Espanya que s’han presentat al certamen, que fomenta l’emprenedoria juvenil. La seva aportació ha estat el Heat&Eat Tupper, una carmanyola que escalfa el menjar a través d’una bateria interna.

Patrícia Roca, Meritxell Tordera, Cristina Prat, Judit Jiménez i Iván Leiva són els cinc estudiants martorellencs que, gràcies a la seva inventiva, han pogut accedir a participar en el campus durant quatre dies. Sota la tutoria de la professora d’Economia d’Empresa del Col·legi La Mercè Eva Pujol, aquest grup, que es presenta com els In’n’outters, ha treballat des del setembre passat en la creació d’un projecte o invent a presentar al certamen.

Carmanyola que no precisa de microones
El resultat ha estat el Heat&Eat Tupper, “una carmanyola que té un interruptor exterior i una bateria interna que permet escalfar el menjar, fent que esdevingui una mena de microones portàtil. Carregues la bateria a casa, encens el botonet exterior quan vulguis i t’escalfa el menjar”, explica un dels estudiants, l’Iván Leiva. Per fora, el recipient “és idèntic als convencionals, però per dins té una bateria i un recobriment de planxa de metall que escalfa el menjar en prémer el botó exterior, i que es pot extreure per netejar-lo”. Els joves estudiants van tenir aquesta pensada com a alternativa “als prop de 200 euros de mitjana mensual que es gasta molta gent arreu de l’estat en dinars fora de casa en dies laborables”, apuntava Leiva.

Segon any consecutiu que La Mercè accedeix al campus
L’invent ha aconseguit que el Col·legi La Mercè accedeixi, per segon any consecutiu, al campus: “hem sigut un dels 35 grups seleccionats d’entre les 1.300 propostes que es van presentar a tot Espanya”, explica l’Eva Pujol. Des d’avui i fins dissabte “els seleccionats prenem part en les xerrades, tallers i activitats dissenyades per a perfeccionar els projectes presentats”.

Dissabte al matí, cadascun dels 35 grups participants disposarà de tres minuts per presentar, davant d’un jurat, el seu projecte. S’escolliran cinc finalistes, entre els quals en sortirà un guanyador, que obtindrà com a premi l’estada a Sillicon Valley (EUA) del 8 al 17 de juliol d’enguany. Leiva creu que “el nostre és un invent que pot ser molt pràctic a les empreses. Tenim possibilitats de ser entre els cinc finalistes. I si no, ja ens sentim guanyadors i molt orgullosos d’haver arribat fins aquí”.