Alumnes de primària d’escoles martorellenques visiten la Biblioteca i la Fira del llibre

868

Alumnes de primària d’escoles del poble van visitar ahir al matí la nova Biblioteca Martorell i la Fira del llibre de Sant Jordi. La tècnica de Cultura Josefina Canals va ser l’encarregada de mostrar i d’explicar als infants els espais del nou equipament i va posar èmfasi en que diguin “als pares que hi vinguin amb vosaltres perquè aquí hi ha llibres i activitats per a totes les edats”.

“A la Biblioteca hi podeu venir tots els dies, a la tarda, quan acabeu de l’escola, i també els dissabtes al matí”, va recordar la tècnica als alumnes, que a primera hora eren de quart de primària de l’escola José Echegaray. Canals va destacar el fet que “abans els llibres els demanaves a la bibliotecària, al taulell, però ara és molt més fàcil”, ja que hi ha una màquina d’autopréstec que permet agafar llibres i tornar-los “de manera autònoma”.

La tècnica va explicar també algunes de les activitats que s’organitzen a la Biblioteca, pensades expressament per als escolars, com ara les sessions de “l’Hora del Conte”, que es fan un divendres al mes.

Els nens i nenes van visitar els diversos espais del nou equipament, zones per llegir o fer-hi els deures, les terrasses, la zona de la música i les pel·lícules i també l’espai reservat als llibres. Els escolars van mostrar la seva sorpresa en saber el número total de llibres que hi ha a la Biblioteca Martorell: 32.000.

Durant el matí dedicat al món dels llibres, els diversos grups d’escolars van aprofitar la visita a la nova Biblioteca Martorell per, tot creuant la plaça de les Cultures, anar a la Fira del llibre de Sant Jordi, situada enguany als baixos del Centre Cultural, a l’espai que ocupava, precisament, l’antiga Biblioteca.

En els propers dies, més de 3.000 alumnes de primària de les escoles La Mercè, Vicente Aleixandre, Lola Anglada i Mercè Rodoreda visitaran la nova Biblioteca.