Juanma Álvarez i Hasna Bahom guanyen la cursa més multitudinària del Sagrat Cor

2161

Unes 1.300 persones han pres part aquest migdia a la cinquena edició de la Cursa i Marxa Solidàries de Martorell en defensa de la salut mental, que ha batut rècords de participació en una edició amb la novetat de dues mini curses per als més petits. L’acte d’entrega de medalles als guanyadors de cada categoria ha estat conduït pel periodista de TV3 Xavier Bonastre. El regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández, i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, han estat presents a la cloenda de la prova.

Juanma Álvarez, del Club d’Atletisme La Sansi, i Hasna Bahom, del FC Barcelona, han estat els vencedors de la cursa de 10 quilòmetres, que ha començat a les 8.30h. Carles Montllor (CA La Sansi) i Xavier Tomasa (CD Vallivana), en categoria masculina, i Francesca Sist (CM Sígueme) i Sara Prescoli (CA Olesa) en femení han completat els podis de guanyadors. Álvarez, amb un temps de 33:46 ha reeditat el títol de la jornada anterior, mentre que Bahom (39:01) s’ha imposat a la vencedora del 2016, Sara Prescoli.

La marxa solidària, que ha aplegat uns 200 participants, ha tingut un recorregut de 7,6 quilòmetres, mentre que la cursa per als interns i per a persones amb discapacitat intel·lectual tenia una distància d’un quilòmetre. La cursa i la marxa han recorregut el Parc Forestal de Can Cases, han arribat fins a Sant Esteve Sesrovires i han tornat pels terrenys de SEAT, per Ca n’Amat.

Hach i Santamaria, els millors locals

Pel que fa als atletes martorellencs, Saito Hach i Pilar Santamaria han estat els primers corredors de Martorell en creuar la línia de meta, amb uns temps de 37:03 i 49:49, respectivament. L’equip amb més corredors ha sigut el Corre Solidaris, amb uns 45 atletes de totes les edats.

L’organitzadora de la prova, Esther Peirotén, ha destacat el caràcter “hospitalari” com una de les claus de l’èxit de les cinc edicions que ja han celebrat. La novetat de les curses per als més petits ha estat, ha dit, molt aplaudida.

Esther Peirotén, organitzadora

Després de l’entrega de premis als millors atletes de cada categoria s’ha dut a terme el sorteig de productes que lliuren els patrocinadors, el que ha suposat la colenda d’una cursa que, en total, ha aplegat prop de 2.000 persones al centre hospitalari.