L’AEM celebra la cloenda de Gimnàstica Artística amb una Gala dels Oscars

3489
Cloenda Artística
Cloenda Artística

Els 94 nens i nenes que practiquen Gimnàstica Artística a l’Associació Esportiva Martorell (AEM) han demostrat els seus progressos a la cloenda de la temporada, que ha tingut lloc aquest diumenge al Pavelló Esportiu Municipal. Els Oscars ha estat la temàtica triada enguany per vestir les exhibicions i coreografies presentades. L’alcalde Xavier Fonolosa, la regidora d’Esports, Belén Leiva, i altres regidors de l’equip de govern, han gaudit de les propostes des de la graderia.

La jornada ha comptat amb exercicis de minitramp, paral·leles, tummbling, terra, salt i barres, així com actuacions de ball a ritme de les bandes sonores de La novia cadáver, El Rey León, Hércules, Moulin Rouge, La Bella y la Bestia, Chicago i Annie. En acabar, els participants han rebut un diploma commemorariu per tancar la gala.

“Hem ensenyat als pares tot el que els seus fills han après durant el curs, no de manera competitiva sinó lúdica, amb diferents balls sota la temàtica de la Gala dels Oscars. Aquest any, hem dividit en dos dies la cloenda del Newdance i Activitat Física Gent Gran, i la cloenda d’Artística per veure les exhibicions de manera més lluïda”, ha ressenyat Marta Esteve, coordinadora d’activitats esportives del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell.

Marta Esteve, coordinadora activitats esportives PMSAPM

L’entrenadora Melodi Pulgarín, ha valorat que “tots els exercicis els han fet molt bé; crec que els pares han vist que els nens i nenes han millorat, i aquest era el nostre objectiu”. Com a disciplina esportiva, l’artística no és gens fàcil. Es composa d’una gran varietat d’elements que requereixen tècnica. “Per tal de realitzar els exercicis, cal una gran capacitat de concentració, força, agilitat i coordinació”. L’artística “els hi aporta poder fer coses increïbles, com mortals o flic flacs, però també uns valors molt importants per a la vida. Des de ben petits aprenen disciplina, a escoltar quan t’estan parlant, a aixecar-se quan cauen i a que, amb esforç, tot acaba sortint”, ha reblat Pulgarín.

Melodi Pulgarín, entrenadora

La Nora Novasky fa gimnàstica des dels sis anys i en porta set practicant-la. “El que més m’agrada és fer piruetes, mortals i paral·leles”. Creu que la flexibilitat no és el seu fort, però ha assegurat que s’hi esforça. També ha remarcat que s’ho passa d’allò més bé amb les amigues i l’entrenadora a les competicions de promogym i que, en el futur, li agradaria ser entrenadora en el seu temps lliure.

Nora Novasky, gimnasta

Les gimnastes Sílvia Sabater i Abril López han confessat que es van apuntar a Artística per les acrobàcies i els salts, i que hi aprenen moltes coses noves. L’Andrea Serrano ha relatat que “la gimnàstica és el millor, fem la roda, la rondada, la vertical, tombarelles i salts mortals”. La Nora Blanco ha dit que “utilitzem molt el cos i per això has d’estar molt concentrada, perquè pots caure”.

Gimnastes AEM

Joan Porcar ha explicat que ell no tenia intenció d’apuntar-s’hi però, un dia a la piscina, una monitora va veure’l fent la vertical i li va trobar fusta de gimnasta. El seu germà, Joel Porcar, va seguir els seus passos, per aconseguir desenvolupar la seva força i flexibilitat, elements claus en aquest esport.