Anna Arias, estudiant del Pompeu Fabra, guanya els Jocs Florals Escolars de Catalunya

2608
Anna Arias, estudiant Institut Pompeu Fabra
Anna Arias, estudiant Institut Pompeu Fabra

L’estudiant de 4t d’ESO de l’Institut Pompeu Fabra, Anna Arias, ha guanyat el primer premi de la 4a edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya, en la categoria G de segon cicle d’ESO. La martorellenca va presentar el conte No cal ser una Barbie sobre la bellesa interior, aquella que sovint queda arraconada pel físic i les modes estètiques. Els premis es van lliurar el passat 17 de juny a l’auditori de l’INEF de Barcelona.

“Els complexos són presents a totes les edats, però més encara a l’adolescència. Jo no compleixo gaire els cànons de bellesa i estava una mica farta de tot plegat; em vaig posar a escriure el text i em va sortir sol. Vaig titular-lo No cal ser una Barbie, perquè sembla que si no ets rossa, fas 1,80 m i tens uns malucs petitons, no ets una dona. No cal ser perfecte per ser persona”, explica l’autora.

Anna Arias, alumna Institut Pompeu Fabra

Arias, qui estudiarà el curs vinent a Minnesota (Estats Units), gràcies a una beca de la Fundació Amancio Ortega, comenta que va escriure el conte per a l’assignatura de Català durant les vacances de Nadal. “La mestra el va veure, li va agradar i em va dir de presentar-lo als Jocs Florals. Ha estat una casualitat aquest premi. Mai abans havia guanyat un guardó literari, tot i que sempre m’ha agradat escriure”. L’alumna ha guanyat un llibre, una tauleta digital, una flor i un trofeu, però sobretot “el reconeixement d’aquest premi”, que l’empeny a seguir escrivint.

Anna Arias, alumna Institut Pompeu Fabra

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat convoca anualment els Jocs Florals Escolars de Catalunya amb l’objectiu d’estimular l’expressió i producció escrita dels estudiants d’educació primària i secundària obligatòria, i fomentar una tradició cultural pròpia i arrelada al país.

L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc el 17 de juny a l’auditori de l’INEF de Barcelona, presidit per Meritxell Ruiz, Consellera d’Ensenyament, i amb la presència de les directores generals de primària i secundària i tots els directors generals de les zones representades. Hi eren també molts pares i representants de les escoles guanyadores. Anna Arias va recollir el premi acompanyada de la seva professora de Català, Rosa Monsó.