Anna Roig explica el procés creatiu de les cançons en una ‘masterclass’ a Cal Nicolau

521

La cantant i professora l’Escola Municipal de Música (EMM), Anna Roig (L’Ombre de ton chien), ha explicat el procés creatiu d’elaboració de les seves cançons, aquest dimarts a Cal Nicolau. La masterclass s’incloïa dins el programa d’activitats que l’EMM ha organitzat per commemorar Santa Cecília, patrona de la música.

Anna Roig va estudiar Educació musical a la ciutat de Lió (França), on va descobrir la chanson, un estil musical que la va captivar per la seva escriptura, composició i interpretació.

Per endinsar-se en l’univers d’aquelles cançons i aprendre a fer-ne de pròpies, va cursar a l’École Nationale de Musique de Villeurbanne escriptura de textos, musicació de textos, interpretació de cançons, posada en escena, anàlisi de cançons i veu.

Després de quatre anys impregnant-se de les creacions dels chansonniers, va tornar a Catalunya per formar el grup L’ombre de ton chien, amb el qual composa les seves pròpies cançons.

Roig ha fet cinc cèntims del seu bagatge professional i ha detallat el seu mètode per construir cançons “basat en l’escriptura de textos poètics seguint les normes mètriques de la poesia clàssica per després afegir-hi la melodia tenint molt en compte el significat de la lletra”. La cantant ha posat exemples evolutius de lletres pròpies i ha fet un exercici pràctic amb el públic assistent.

Santa Cecília a l’EMM
L’Escola Municipal de Música organitza aquest dimecres, al vestíbul de Cal Nicolau, una actuació del Cor infantil (19.00h). Tot seguit, passejada de la Marxin Band per la plaça de La Vila i tornada a l’escola, on l’AMPA oferirà un pica-pica. A les 21.00h, es farà una altra actuació al vestíbul, aquesta vegada del Cor adult.

Dijous serà el torn pels alumnes de diferents instruments en petits grups de cambra i coral (19.00h) al Museu Vicenç Ros, i divendres Jam Session a l’Ateneu.