Calendari solidari dels Mossos d’Esquadra en suport a la investigació de l’alzheimer

1179

Els Mossos d’Esquadra col·laboren amb la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC) amb un calendari solidari per captar fons per a aquesta entitat. Aquesta és la 4a edició del calendari solidari, on hi apareixen fotografiats agents del cos de seguretat, afectats per la malaltia i els seus cuidadors.

Els fons recaptats amb el calendari solidari 2017 “es donaran a la FAFAC, amb l’objectiu de millorar l’assistència als malalts d’Alzheimer i donar suport als seus familiars”, ha explicat Albert López, cap de proximitat i de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de l’Àrea Bàsica Policial de Martorell.

El calendari “està integrat per catorze fotografies, incloent portada i gener del 2018, amb fotografies on apareixen agents del cos de Mossos d’Esquadra i afectats per la malaltia de l’Alzheimer i els seus familiars, com a exemple del nexe d’unió entre el col·lectiu de persones que pateixen l’Alzheimer i els mossos encarregats de garantir la seva seguretat”, ha indicat.

El preu del calendari és de 10 euros i es pot trobar en format de paret i de sobretaula. A Martorell, es poden comprar a l’oficina de Creu Roja Baix Llobregat, al carrer Sant Llorenç d’Hortons, 5 i a la comissaria dels Mossos d’Esquadra.

La 4a edició del calendari solidari dels Mossos d’Esquadra arriba després que a les tres edicions anteriors es recaptessin 175.610 euros, uns diners que s’han lliurat íntegrament a entitats que desenvolupen una important tasca social.

Els diners recaptats a la primera edició es van destinar a la lluita contra el càncer infantil mentre que a les dues següents, i també la del 2017, es dediquen a combatre l’Alzheimer, una malaltia progressiva i degenerativa de les cèl·lules cerebrals que provoca un deteriorament de la memòria, el pensament i la conducta de la persona.