Can Cases i l’Illa Santacana concentren dissabte les seves festes de barri

1543
Festes Illa Santacana
Festes Illa Santacana

Els barris de Can Cases i l’Illa Santacana congregaran dissabte els seus veïns per celebrar les seves festes de barri. Les juntes de les respectives associacions veïnals han dissenyat un programa d’actes pensat per a totes les edats, amb concursos gastronòmics, activitats aquàtiques infantils, sopars a la fresca i ball.

La recent remodelada plaça de Santa Maria serà l’epicentre de les festes de Can Cases. Per això, el tret de sortida serà la inauguració d’aquest espai, a les 12.30h, a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa. La plaça compta amb nou mobiliari urbà, nous jocs infantils, millora de l’enllumenat i enjardinament.

El president de l’associació de veïns de Can Cases, Javier Sicília, diu que la plaça de Santa Maria “era molt dura, amb terra i ciment, molt gris. Ara ha canviat com de la nit al dia, amb molta jardinera, color i bancs de fusta. És una plaça totalment nova i la veritat és que ha quedat molt maca”.

Javier Sicília, president AAVV Can Cases

Després de la inauguració, la festa de Can Cases continuarà amb el tradicional concurs de truites (13.00h), sempre amb propostes originals i delicioses que se superen any rere any. Els més petits podran refrescar-se a la festa de l’escuma i jugant als inflables aquàtics, a partir de les 17.30h. A les 21.30h, es farà el sopar de germanor i discomòbil amb música dels 70, 80 i 90’s.

La festa de Can Cases és un bon pretext per fomentar la relació veïnal, ja que la pròpia tipologia del barri, amb cases aparellades, fa que els seus habitants tinguin menys oportunitats de trobar-se, segons comenta Sicília.

Javier Sicília, president AAVV Can Cases
Festes Can Cases
Festes Can Cases

La festa a l’Illa Santacana concentrarà els actes festius dissabte al carrer dels Mestres Gomila i Reniu. A les 18.00h, faran jocs d’aigua per la canalla i se servirà una xocolatada popular (19.00h), i a les 21.00h, es farà el sopar de germanor. En acabat, hi haurà animació musical a càrrec d’un discjòquei. També faran una tómbola amb els regals cedits pels botiguers de La Vila, segons explica Aurora Ibáñez, tresorera de l’associació de veïns.

Aurora Ibáñez, tresorera AAVV Illa Santacana

“És un barri molt petit, de gent de tota la vida. Ens coneixem tots i els nens baixen junts a jugar. Jo porto poc a l’associació, però em vaig apuntar perquè no es perdés aquesta festa. La gent del barri es va fent gran i deixa d’estar a l’associació, i volia continuar aquesta tasca que esperem duri molt de temps”, indica Ibáñez.

Aurora Ibáñez, tresorera AAVV Illa Santacana
Festes Illa Santacana
Festes Illa Santacana