Ocularis vol aconseguir diners per construir una òptica a Dakar

1818
Oucústic
Oucústic

L’ONG Ocularis organitza dissabte a l’Enrajolada (20.30h) el concert solidari ‘Ocústic’ per recaptar fons per a la creació d’una òptica a Dakar (Senegal). Hi actuaran els grups Seikos, The Xarrots i Smooth. L’entrada costarà 3 euros i hi haurà servei de bar i entrepans. Des de les 18.00h, l’entitat farà tallers i jocs per a la canalla.

Ocularis és una entitat sense ànim de lucre que forma oftalmòlegs i òptics, a nivell teòric i pràctic, a països en vies de desenvolupament de l’Àfrica subsahariana, concretament a Moçambic -on hi treballen des de fa 7 anys- i a Senegal, des de en fa quatre, segons detalla la responsable de Comunicació i Esdeveniments d’Ocularis a Martorell, Laia Prat.

A través d’actes solidaris, poden recollir aportacions per tornar una vida digna a les persones que no poden valdre’s per sí mateixes, treballar o mirar la pissarra a l’escola. “Treballem per un accés a la salut visual universal i igualitària, així com per reduir la pobresa extrema”, apunta.

En concret, els beneficis del concert acústic de dissabte aniran destinats al projecte de creació d’una òptica a l’Hospital de Dakar. “Estem començant a formar òptics que puguin encarregar-se de l’òptica, i a habilitar-la poc a poc perquè es pugui posar en funcionament el més aviat possible”, explica Prat. De fet, a l’Hospital de Dakar ja existia un centre òptic, però “no acabava de funcionar del tot bé, perquè els professionals no estaven ben formats i el material no estava en condicions com per fer diagnòstics”.

Laia Prat, responsable Comunicació Ocularis

El concert solidari ‘Ocústic’ de l’any passat va aplegar unes 140 persones i va aconseguir recaptar 700 euros per desenvolupar serveis assistencials als refugiat de Grècia i un projecte d’investigació per combatre el càncer infantil a Moçambic.

Oucustic
Oucustic