‘ClickLilaMartorell’, concurs fotogràfic per conscienciar els joves contra la violència masclista

432

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional Contra la Violència Masclista (25N), el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell, juntament amb les regidories d’Igualtat i Joventut, han organitzat el Concurs d’Instagram ClickLilaMartorell. Es tracta d’una competició de fotografia a xarxes dirigida als i les joves d’entre 12 i 29 anys que visquin o estudien a Martorell, que tindran de temps per participar fins al dilluns 20 de novembre, a les 16.00h.

L’objectiu del concurs és involucrar a la joventut en la lluita contra la violència de gènere, a través d’una creació i expressió artística que sensibilitzi a la ciutadania i afavoreixi a fer que no es normalitzin les agressions o l’assetjament cap a les dones. Així, es convoca als i les joves de Martorell a què facin una fotografia que tingui relació amb la lluita contra la violència de gènere, relacionada amb el lema d’aquest any: ‘Si veus o vius violència masclista, no callis’. Després, hauran de publicar aquesta foto al Instagram (al Feed o a la Story), amb el hashtag #ClickLilaMartorell i etiquetant a @espaijove.nord, o enviar la fotografia a espaijove@martorell.cat. Els menors de 13 anys, però, seguint la política d’Instagram, només podran participar enviant la fotografia a espaijove@martorell.cat.

El concurs es dividirà en dues categories: 1a categoria amb els participants de 12 a 15 anys, i la 2a amb els qui tinguin entre 16 i 29. S’atorgarà un petit obsequi a tots i totes les participants del concurs, i els guanyadors de cada categoria s’enduran 100,00 euros cadascun, així ho explica Paula Fernández, dinamitzadora de l’Espai Jove Punt Nord.

Paula Fernández, dinamitzadora de l'Espai Jove Punt Nord.

Tal com afirma Marina Rinaldi, tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament de Martorell, aquesta és una forma de treballar l’erradicació de la violència masclista amb els joves i adolescents. “Hem de despertar el seu sentit crític, i que es qüestionin si certes actituds són correctes. Com a societat, hem de fer un esforç col·lectiu, en primer lloc, sent exemple, i, en segon, educant en la cultura del respecte, perquè no hi hagi espai per a cap mena de violència”.

Marina Rinaldi, tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament de Martorell

El divendres dia 1 de desembre es comunicarà el guanyador o guanyadora, a les 17.00h, a l’Espai Jove. Nord. Es poden consultar totes les bases del concurs aquí.