Convocat el II Concurs Fotogràgic a Instagram Biblioteques amb Denominació d’Orígen

464

La Biblioteca Martorell, conjuntament amb les que formen part de la campanya Biblioteques amb DO que impulsa la Generalitat de Catalunya, convoquen el II Concurs Fotogràfic a Instagram. Els participants poden presentar, entre el 22 de juny i l’11 d’octubre, fins a tres fotografies relacionades amb el món del vi i penjar-les a aquesta plataforma.

La directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera, ha explicat que “podran participar-hi totes aquelles persones de més de 14 anys que no hagin estat implicades en la definició i o preparació d’aquest concurs”. Per participar en el concurs “s’haurà de tenir compte a Instagram amb un perfil públic i respectar les condicions d’aquesta xarxa. S’estableix una única categoria, la temàtica de la qual és el món del vi en sentit ampli: vinyes, paisatge, patrimoni, cellers, enoturisme o moments”, ha explicat recordat.

Els participants hauran de publicar la foto a la xarxa Instagram a través del seu propi perfil, posar un títol (preferiblement identificatiu del lloc o esdeveniment fotografiat), i etiquetar-la amb el hashtag #vinstagrampenedès2015. No podran contenir material obscè, sexualment explícit, violent, ofensiu, incendiari o difamatori, i hauran de tenir les autoritzacions necessàries de les persones que hi puguin aparèixer. Es podran presentar a concurs un màxim de tres fotografies.

“Amb l’objectiu d’aconseguir la màxima varietat en les imatges, el termini per publicar-les a la xarxa Instagram s’obrirà el dia 22 de juny i acabarà l’11 d’octubre i no s’acceptaran fotografies publicades fora d’aquest termini. Un jurat professional seleccionarà les millors 20 fotografies presentades a Instagram durant la fase de concurs”, ha aclarit la directora de la Biblioteca Martorell.

Votacions i premis

Es premiaran dues fotografies: la més votada i la del jurat. Les 20 fotografies seleccionades pel jurat seran exposades a les biblioteques participants i a la pàgina Facebook de cadascuna (del 2 al 20 de novembre) per tal que tothom que ho desitgi voti la que més li agradi. La guanyadora serà la que obtingui més vots en el total de les 8 biblioteques participants. També, entre les 20 fotografies seleccionades, un jurat integrat per representants de les biblioteques, del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya Vinseum i persones del món de la fotografia, triarà la guanyadora.

El premi pels autors de les dues fotografies serà un lot de vuit ampolles de vins, lot de llibres i entrades a equipaments i espectacles de Cultura dels diferents municipis que organitzen el concurs.

La participació en el concurs comporta l’acceptació plena d’aquestes bases i del dictamen del jurat, així com l’autorització per divulgar públicament totes les fotografies a través dels canals de comunicació de les biblioteques organitzadores d’aquest concurs, que són: Biblioteca de Martorell, Biblioteca Ventura i Gassol de Calafell, Biblioteca Marta Mata de Cunit, Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparraguera, Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes, Biblioteca Josep Pla de Sant Pere de Ribes, Biblioteca Terra Baixa del Vendrell i Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca.