Cuina i patrimoni locals, protagonistes al programa ‘BenvinGUST’ d’ETV

1033
Gravació del programa 'BenvinGUST'. Jordi LP i Antonio Adamuz

Martorell serà protagonista d’un dels 13 capítols del programa BenvinGUST, produït per Esplugues Televisió (ETV), que promou la cultura gastronòmica de l’horta del Parc Agrari i el patrimoni de la comarca. Dijous passat van finalitzar les gravacions del capítol dedicat a la nostra població, en el que es presenta una recepta culinària i es mostren els elements patrimonials més destacats.

Cada capítol de BenvinGUST durarà 25 minuts, destinats a enfortir la cultura gastronòmica i productes del Baix Llobregat i els seus restaurants. Alhora, es presentaran els atractius turístics de cada població, tots llocs sorprenents i amb ànima. L’humorista espluguenc Jordi LP n’és el presentador, i en cada capítol s’acompanya d’un xef i d’un ambaixador. En el capítol de Martorell, el xef és Antonio Adamuz -del restaurant Les Vinyes- i l’ambaixador, Cesc Querol.

En la darrera gravació a Martorell -dijous passat-, l’equip va enregistrar al pont del Diable i als museus de l’Enrajolada i Vicenç Ros, a proposta de la Regidoria de Cultura i Museus de Martorell. Complint els requisits -ser nascut a la localitat, tenir molt de carisma, simpatia i coneixement cultural i turístic-, l’ambaixador Cesc Querol va acompanyar Jordi LP a conèixer aquests elements patrimonials, junt amb els esgrafiats de la Casa de la Vila.

Setmanes enrere, s’havia enregistrat la part culinària del programa. Primer, al restaurant Les Vinyes de Martorell i després, als estudis, ubicats a Viladecans. Ho explica Alfred Salut, director del programa.

Alfred Salut, director del programa BenvinGUST

Antonio Adamuz va suggerir a l’equip del programa que parlaria d’una recepta de carxofes del Prat amb salsa marinera, llagostí, pernil ibèric i acabat amb un foie ratllat per sobre. Va ser en la primera visita de l’equip al restaurant, per enregistrar imatges. En un segon dia, Jordi LP i l’Antonio van elaborar la recepta als estudis de gravació.

“Mai m’havia trobat davant de les càmeres i estava una mica nerviós, però el Jordi em va ajudar i va ser molt fàcil treballar amb ell”, comentava el xef de Les Vinyes.

Antonio Adamuz, xef del restaurant Les Vinyes

Les Vinyes participa al BenvinGUST com a membre del col·lectiu ‘Sabors de l’Horta’, que promou l’ús de productes procedents del Parc Agrari i que patrocina el Consorci de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Alfred Salut n’explica el funcionament:

Alfred Salut, director del programa BenvinGUST

El xef explica que formar part de ‘Sabors de l’horta’ és molt important per donar suport a les fruites i verdures del Parc Agrari i fomentar la cuina del ‘Quilòmetre Zero’ sempre que sigui possible: “quasi totes les verdures de temporada ens arriben del Parc Agrari”, diu. Un producte de proximitat que permet el desenvolupament de la pagesia local, que no passa per intermediaris i que en poques hores “passa al plat i a taula. Els clients ho agraeixen”.

Antonio Adamuz, xef del restaurant Les Vinyes

De moment, encara no hi ha data concreta per a l’emissió del programa a Esplugues Televisió (ETV). El seu director aclareix que “estem acabant d’enregistrar els darrers capítols”, i preveu que puguin començar a emetre’s entre finals de març o durant l’abril d’enguany.