Detinguts quatre homes per robar en onze domicilis de diverses poblacions catalanes, entre elles Martorell

1550
Foto: Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell han resolt onze robatoris amb força a domicilis del Bages, del Baix Llobregat, del Barcelonès i del Vallès Oriental, i han detingut quatre homes, un d’ells menor d’edat i els altres amb edats compreses entre els 18 i els 28 anys, veïns del Barcelonès com a presumptes autors d’aquests robatoris.

La investigació es va iniciar al mes de novembre del 2017 arran d’un robatori amb força a interior de domicili en una urbanització aïllada del municipi d’Esparreguera. Els autors dels fets havien forçat les finestres del lavabo i de la cuina i s’havien endut diners en efectiu, entre altres objectes.

En els moments inicials d’aquesta investigació, que es va realitzar de manera conjunta entre els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell i els investigadors de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord, es va aconseguir identificar dos dels presumptes autors del robatori i el vehicle que utilitzaven.

Setmanes després del primer robatori, els investigadors van constatar deu robatoris amb força a interior de domicili més perpetrats pels mateixos autors a Martorell, Palau de Plegamans, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Manresa, on els lladres s’havien endut diners en efectiu, joies i objectes d’electrònica.

Finalment, el passat 6 de gener, els agents van muntar un dispositiu per tal de detenir les persones identificades. Els investigadors van localitzar el vehicle en el qual viatjaven els presumptes autors dels robatoris i van aconseguir aturar-lo al municipi de Badalona. Tot i que en un primer moment els quatre ocupants del turisme el van abandonar enmig de la via pública i van fugir corrents del lloc, els agents van aconseguir detenir-ne dos d’ells amb l’ajuda d’efectius policials de la comissaria de Badalona i de la Guàrdia Urbana de Badalona. Al dia següent, els agents de Martorell van localitzar i detenir els altres dos ocupants del vehicle a Badalona.

Els agents encarregats del cas van analitzar les joies i objectes de valor de procedència il·lícita recuperats en una entrada i registre d’un dels domicilis dels detinguts i van constatar que part d’aquests objectes recuperats provenien de tres dels robatoris amb força comesos als municipis de Manresa, Sant Cugat del Vallès i Martorell. Aquests objectes ja s’han pogut retornar als seus legítims propietaris.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. Els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Badalona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. En relació amb el menor d’edat detingut la Fiscalia de Menors va ordenar el seu ingrés en un centre de menors.