‘Ocupa’t-5 Dones’ finalitza amb una inserció laboral del 71% i dona pas a la sisena edició

1442
'Ocupa't-5 Dones'
'Ocupa't-5 Dones'

El programa ‘Ocupa’t-5 Dones’ va finalitzar el passat mes de desembre amb un percentatge d’inserció laboral del 71% de les seves participants donant pas a la seva sisena edició, que es troba en fase final de selecció. Durant la passada edició, 51 usuàries del Servei Local d’Ocupació de Martorell van tenir l’oportunitat de participar en el projecte aconseguint 36 d’aquestes dones un contracte laboral.

‘Ocupa’t Dones’, considerat per la Diputació de Barcelona com a bona pràctica de treball transversal de gènere en l’àmbit de Treball i Promoció Econòmica, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc del Projecte Treball als Barris, i impulsat per l’Ajuntament de Martorell, a través de la Regidoria de Promoció Econòmica.

El programa vol promoure l’ocupació entre les dones, un dels col·lectius més afectats per la crisi i amb més dificultats. L’objectiu és oferir eines i recursos a les participants ajudant a desenvolupar les seves competències professionals per tal de reconduir la seva situació laboral.

Aquesta edició del programa ha finalitzat amb 51 participants, 36 estan actualment treballant o han treballat durant el programa, el percentatge d’inserció laboral ha estat del 71%, aconseguint així els objectius marcats a l’inici. Podem destacar que el 40% de les insercions han estat a través d’ofertes gestionades pel nostre Servei Local d’Ocupació.

Els sectors d’aquestes 36 insercions han estat diversos; 40% en sector Serveis, neteja, sociosanitari i atenció al públic, 23% en el sector administració, 20% en sector industrial (alimentació, automoció, un 8% en el sector del Comerç, 6% en hostaleria i finalment un 3% pertany al sector de l’educació.

Accions formatives

El projecte ha combinat durant aquests dotze mesos, accions d’orientació i formació tan transversal com a professionalitzadora amb pràctiques professionals no laborals en empreses, tutories, accions ocupacionals i promoció de l’ús de les noves tecnologies.

S’han realitzat més de 400 tutories individuals d’orientació i seguiments al llarg de tot l’any i diferents accions grupals d’orientació professional amb 9 tallers per millorar les eines de recerca de feina que han comptat amb l’assistència de 19 participants i on s’ha treballat l’autoconeixement, l’ús del correu electrònic, cercadors web d’ofertes de treball, xarxes socials, coneixement del mercat laboral, l’entrevista telefònica, la comunicació i pràctiques d’entrevista.

Durant el transcurs del programa també s’han programat accions grupals de motivació amb 5 tallers d’apoderament per a dones, en col·laboració amb els Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament (SIAD), en els què han participat 23 dones. En aquest tallers s’han treballat aspectes com la identitat personal i de gènere, l’autoestima, l’assertivitat i l’autocontrol emocional.

Com a formació professionalitzadora s’ha realitzat el curs ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’ en el que 12 de les participants han tingut l’oportunitat d’adquirir coneixements per desenvolupar la activitat professional en el sector de la neteja i higienització de tota classe d’edificis, locals, centres o institucions sanitàries i de salut, públics o privats, indústries, elements de transport (terrestre, aeri, marítim), màquines, espais i instal·lacions, suports publicitaris i mobiliari urbà… i posteriorment han pogut realitzar pràctiques professionals en empreses apropant-se d’aquesta manera al teixit empresarial del municipi.

El programa ha gestionat també un total de 4 convenis de pràctiques formalitzats en dues empreses del sector administratiu, i dos de les usuàries han aconseguit la seva posterior contractació.

Derivacions a altres recursos formatius i ocupacionals

A banda de les accions formatives emmarcades en el programa ‘Ocupa’t Dones’ s’han realitzat derivacions de les usuàries a altres recursos formatius i/o ocupacionals organitzats al Centre de Promoció Econòmica com formacions professionalitzadores en manipulació d’aliments i carnet de carretoner i plataforma elevadora i cursos de formació ocupacional impartit al centre com els certificats de professionalitat ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’, ‘Confecció i publicació de pàgines web’, ‘Gestió administrativa i financera’ i ‘Activitats auxiliars de comerç’.

Sisena edició ‘Ocupa’t Dones’

El programa ‘Ocupa’t-5 Dones’ dona pas a la sisena edició, que es troba en fase final de selecció de participants. Enguany el projecte s’adreça a 35 dones que es troben en situació de reincorporar-se al mercat de treball, inscrites com a demandants d’ocupació a les oficines de treball i empadronades a Martorell preferentment al barri de La Vila.
Les dones interessades en participar encara poden realitzar la seva preinscripció, omplint el formulari preinscripció online, a la pàgina web del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, o de manera presencial al mateix Molí Fariner (camí del Riu s/n).

Sessió informativa

La sessió informativa es realitzarà el 19 de gener, a les 10.30h, a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (camí del Riu, s/n). Les assistents a la sessió informativa hauran de portar el seu currículum.