Dos-cents cantaires pugen a l’escenari del Progrés per exhibir la tradició coral de Martorell

958

La 4ª edició del Martocoral va fer que set corals i prop de dos-cents cantaires pugessin a l’escenari del teatre del Progrés aquest diumenge a la tarda. Cada coral va interpretar dos temes del seu repertori i tots junts van cantar El testament d’Amèlia com a cloenda. L’activitat musical es va traslladar tot seguit a la pista exterior, amb la ballada de sardanes i la cloenda del projecte SardaTic.

Les corals martorellenques Ars Nova Infantil, l’Escola Municipal de Música, Barri Rosanes, Harmonia, Solvay, El Progrés i Ars Nova van oferir un repertori de 14 cançons de temàtiques variades: temes catalans tradicionals i també moderns, música clàssica i cançons populars d’arreu. Tot plegat, sota la batuta dels seus directors Rafael Montaner (corals Harmonia, Solvay i El Progrés), Xavier Pagès (Ars Nova Infantil i Ars Nova), Rosa Maria Palomera (Escola Municipal de Música) i Alba Bohigas (Barri Rosanes).

Al final de l’actuació, els cantaires van interpretar conjuntament la cançó popular catalana El testament d’Amèlia, davant els aplaudiments d’unes 150 persones congregades al teatre. No hi van faltar l’alcalde, Salvador Esteve, el primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, i la regidora de Cultura, Cristina Dalmau.

Sardanes per a les noves generacions

A l’exterior del recinte va tenir lloc a continuació una ballada de sardanes amb la Cobla Bisbal Jove i la cloenda del SardaTIC, un projecte telemàtic que pretén fer arribar de manera moderna i lúdica la sardana i la cobla als escolars mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Enguany, la iniciativa s’ha estès a tots els alumnes de quart de primària de Martorell, més d’un centenar dels quals van omplir la pista del Progrés per posar de relleu la voluntat d’apropar la sardana a les noves generacions i als nous temps.