El 12è Vimart polvoritza rècords amb més de 3.500 visitants en el seu retorn al rovell de la Vila

886
12è Vimart. Foto: Grisphoto

Aquest dissabte s’ha celebrat el 12è Vimart, l’acte més destacat i multitudinari de la Festa del Roser. Una fira de vins i caves que avui ha retornat a la plaça de l’Església i als seus carrers adjacents, quatre anys després, tot aplegant més de 3.500 visitants, segons la Regidoria de Cultura. En la present edició, s’ha augmentat a 18 el número de cellers participants i quasi ha doblat la xifra de parades de gastronomia, respecte de l’any passat.

El Vimart 2023 ha convidat la DO Tarragona, present amb dos estands: el dels cellers Blanch (Puigpelat) i els cellers Biopaumerà (Rasquera). També hi han estat presents Apiaria, Cal Garrigosa, Can Casals, Ca n’Estruc & 114, Caves Duran Galan, Celler Ca l’Esteve, Celler Cercavins SL, Covides, JS Distribució, L’Olivera Cooperativa, Mas dels Clavers (Can Gallego), Naturaa, Ramon Canals, Xavi Mas Vins Intrèpids, Caves Ferret i La Bombolla.

Pel que fa a l’oferta de restauració, enguany hi han servit platillos i postres el Restaurant Ca l’Esteve, Aqqua Restaurant, Hotel Ciutat Martorell, Dulce Emy, La Glotona, 114 Tapes & Cocktails, DTaping, Flor de sal i Lal Bistrot.

Un dels cellers participants ha estat la Cooperativa Covides, que ha tornat a repetir experiència al Vimart, ja que la primera vegada va ser el 2019. Catalina Baig, de l’equip comercial de la cooperativa, opinava que “estan molt contents de participar de nou. Ha canviat d’ubicació, però aquest any que es fa aquí estem molt contents perquè està tot molt junt, però amb moltes ganes d’oferir els productes”.

Catalina Baig, Covides

El Vimart també ha tingut espai per a les botigues de vins. Una d’elles és la de vins ecològics, biodinàmics i naturals Naturaa Shop. Uns dels propietaris, Pere Flores, encarava aquest Vimart “molt content per retornar a la plaça de l’Esglèsia. Entenem que organitzativament aquí és més complicat, però aquest espai és molt més maco que l’espai del Vapor. Nosaltres portem molts anys, però fins fa dos no hi participàvem, només organitzàvem. En 12 anys ja podem dir que és una fira molt consolidada. Ve gent de fora, estem en un punt molt maco i té molt de futur”.

Pere Flores, Naturaa

Pel que fa a la restauració, Marc Colell, de 114 Tapes & Cocktails, oferia 4 plats i explicava  que “aquesta és la primera experiència des de dins” i assegurava que “des de fora és una festa molt maca i positiva perquè veus a gent del poble que coneixes, de totes les edats”. Colell reconeixia que ha sigut una bona manera de donar-se a conèixer perquè encara “no portem ni un any oberts”.

Marc Colell, 144 Tapes & Cocktails

Emy López, de la botiga de rebosteria Dulce Emy, és el tercer any que hi participa i ha confessat que el Vimart “m’agrada molt perquè hi ha molt bon ambient, és una fira molt animada i la gent s’hi involucra molt. Nosaltres som especialistes en pastisseria americana i és el que oferim avui, ja que el dolç amb el vi marida genial”.

Emy López, Dulce Emy

L’organització ha posat un gran punt de venda a la plaça del Portal d’Anoia amb cinc espais d’atenció. La fira continua creixent any rere any. En l’anterior edició del Vimart, que es va haver de celebrar al recinte de Ca n’Oliveres davant l’amenaça de pluja, van visitar la fira més de 2.000 persones.

La música ha regat el 12è Vimart amb propostes per a tots els gustos. Els jardins de l’Enrajolada s’han convertit en el Racó del Vimart musical amb les actuacions dels Combos de l’Escola Municipal de Música de Martorell, El Cant de les Ofèlies i el Trio Tico. També s’ha gaudit d’Òpera al balcó de la Casa del Tenor Palet amb les sopranos Sabrina Gàrdez i Montserrat Seró. Més tard, el públic més jove s’ha traslladat a l’aparcament del Vapor per ballar amb el grup Coco i la Festa Live and Loud de Flaixbac.