El Círcol acull ‘Kenya’21’, exposició del Camp de Treball de Mans Mercedàries

821

Des d’aquest dilluns 13 de setembre i fins el proper 1 d’octubre, El Círcol Centre de Serveis a les Entitats acull l’exposició fotogràfica Kenya’21. És una mostra realitzada per l’ONG Mans Mercedàries, en col·laboració amb la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Martorell.

Les instantànies exhibides són una selecció del total de fotografies que els membres de l’entitat solidària van fer durant la seva estada en el 26è Camp de Treball a Kenya. És a dir, entre el 2 de juliol i el 3 d’agost d’enguany, temps en el que els voluntaris van culminar el projecte de construcció d’una planta sencera a l’escola Kindergarten Academy School Lutgarda de Nairobi, que fa possible l’increment del número d’alumnes.

En concret, l’exposició “és un tomb pel barri d’Ongata Rongai, on l’ONG ha dut a terme aquest Camp de Treball”, explica una de les responsables de l’entitat, Montse Torras. “Podreu veure-hi les obres i les millores que s’han fet a l’Escola i les aules del nou primer pis, que és el resultat de l’esforç de moltíssimes mans solidàries, de moltíssima gent generosa que va donar durant tot el curs passat per a que estigués construït, i també dels voluntaris i voluntàries, que hem intentat per tots els esforços pintar, decorar i posar en marxa les aules per a que els alumnes de 1r a 4t de primària puguin fer classe allà”.

Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

Però, a més, a traves de les instantànies “podreu conèixer les nenes i nens de l’Escola i del barri d’Ongata Rongai i les “sisters of mercy”. En paral·lel, “hi ha un espai per als tallers de braçalets, maquillatges, cinema i balls i una petita mostra d’artesania africana, composada per peces fetes a mà amb fusta (banús) i peces de colors”, diu Torras.

La mostra és una plena immersió en la forma de viure d’aquest petit punt del continent africà: “Veureu com és el barri i acabareu el recorregut entrant en el món dels Maasai i amb alguns dels animals de la zona del Maasai Mara”.

Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

La mostra lluirà a la sala d’exposicions d’El Círcol fins el dia 1 d’octubre. A partir de la setmana vinent, es podrà visitar de dilluns a dijous de 17.00 a 19.00h. Per concertar visites a la mostra fora d’aquest horari, l’ONG facilita el telèfon 696 86 98 24.