El col·legi La Mercè, classificat per la final d’un programa pedagògic de l’Obra Social La Caixa

679

Quatre joves del col·legi La Mercè s’han classificat per a la final del programa KitCaixa Joves Emprenedors per impulsar un projecte d’un rellotge per a diabètics. Del miler de projectes que s’han presentat d’arreu de l’Estat, la proposta del Col·legi La Mercè ha estat una de les 35 que han accedit a la final que tindrà lloc del 6 al 9 de maig a Madrid. El premi és un viatge formatiu a Silicon Valley (Califòrnia, EUA) del 10 al 19 de juliol.

Núria Bonastre, Marta Casao, Oriol Mitjavila i Paula Fortea, estudiants de primer de Batxillerat del col·legi La Mercè, s’han classificat per a la final del programa KitCaixa Joves Emprenedors. El projecte s’ha fet en l’assignatura d’Economia i Direcció d’Empreses amb el suport de la professora Eva Pujol.

Bonastre explica que “ens vam endinsar a participar-hi desenvolupant un projecte sobre un rellotge de pulsera que calcula el nivell de glucosa a la sang i així els diabètics no s’han de punxar cada vegada per saber el nivell de sucre. Durant el procés d’elaboració del treball ens hem trobat amb alguns obstacles que hem pogut resoldre”.

Despertar les habilitats emprenedores

Aquest programa pedagògic té l’objectiu de despertar les habilitats emprenedores dels alumnes, promovent el creixement personal i potenciant la capacitat d’iniciativa. El programa es dirigeix a estudiants de 3r i 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà.

Casao comenta que “aquest projecte ens ha permès treballar en grup, que no sempre és fàcil, i el sabor de boca que ens ha quedat és molt bo. Estem molt contents d’haver quedat sel·leccionats per aquesta gran oportunitat que tenim perquè també ens servirà per a la nostra vida en un futur. Si hem arribat a Madrid, amb treball i esforç, podem aconseguir ser a Silicon Valley”.

El guanyador del projecte KitCaixa Joves Emprenedors tindrà l’oportunitat de viatjar a Silicon Valley (Califòrnia, EUA) del 10 al 19 de juliol de 2015 per a conèixer alguna de les iniciatives més innovadores del món i portaran a la pràctica reptes emprenedors creats per les seves empreses patrocinadores.