El Comitè Executiu de SEAT explica al rei Felip VI l’evolució del projecte ‘Future: Fast Forward’

1082
Audiència SEAT amb el rei Felip VI. Foto: SEAT

El rei Felip VI ha rebut aquest matí en audiència, al Palau Albéniz de Barcelona, al Comitè Executiu de SEAT, liderat pel seu president, Wayne Griffiths. Durant la trobada, els directius de la companyia han traslladat a Sa Majestat els avanços del projecte Future: Fast Forward, que aspira convertir l’Estat en un hub europeu de la mobilitat elèctrica, així com la bona marxa de SEAT, que ha tancat el primer semestre de 2023 amb els millors resultats de la seva història.

Liderat per SEAT, el Grup Volkswagen i PowerCo, el projecte Future: Fast Forward suposa la major inversió en la història realitzada en la indústria espanyola: 10.000 milions d’euros amb l’objectiu d’electrificar l’Estat. Aquest pla inclou la construcció de la primera gigafactoría de cel·les de bateries per a vehicles elèctrics a Sagunt i l’electrificació de les fàbriques de Martorell i Navarra, que produiran vehicles elèctrics a partir de 2025. La inversió del projecte Future: Fast Forward té un impacte directe de més de 145.000 llocs de treball i més de 21.000 milions d’euros en l’economia espanyola.

En el marc del desenvolupament de l’electrificació de la fàbrica de Martorell, SEAT construirà a Martorell una planta d’assemblatge de sistemes de bateries de la grandària equivalent a nou camps de futbol, un projecte que tindrà un impacte en més de 400 llocs de treball directes i més de 100 indirectes, i suposarà una inversió addicional de 300 milions d’euros.

Els membres del Comitè Executiu de la companyia han subratllat els reptes i oportunitats que l’electrificació representa per a l’Estat. Aspectes com la necessitat d’accelerar la infraestructura de punts de recàrrega, una fiscalitat que contribueixi a renovar el parc de vehicles o l’avantatge competitiu que les energies renovables poden suposar per a la indústria espanyola, han estat alguns dels temes tractats.

Els millors resultats en un primer semestre en la història de SEAT

Els representants de SEAT també han compartit amb Sa Majestat el Rei la bona marxa de la companyia que, impulsada per CUPRA, ha obtingut uns resultats rècord en el primer semestre de 2023 amb un benefici operatiu de 371 milions d’euros, 468 milions d’euros més que en el mateix període de l’any anterior. En el que va d’any, les vendes de la marca SEAT creixen un 18%, aconseguint gairebé els 200.000 cotxes venuts. CUPRA està experimentat un creixement exponencial i ja ha lliurat prop de 150.000 vehicles aquest 2023, la qual cosa representa un creixement interanual del 60%.