Aquest dimarts, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM), l’Ajuntament ha presentat un nou itinerari saludable dins del projecte ‘Martorell a peu: fem salut!‘. És el vuitè d’una sèrie de propostes per a que tothom faci salut seguint rutes a peu senzilles i assequibles, tot coneixent el patrimoni. Transcorre pels barris de Can Cases, La Sínia i Torrent de Llops.

L’itinerari 8 té l’inici i final a la plaça de Frederic Duran i passa pel carrer de Josep Vilar; carrer de Francesc Carmona; el Camí de Ronda (estrenat el passat dissabte); carrer d’Enric Prat de la Riba; Parc de la Sínia; Parc Europa; plaça dels Països Catalans; rambla de Les Bòbiles; carrer de Josep Pla; rambla de Pep Ventura i plaça de Frederic Duran.

En total té una longitud de 3 quilòmetres i una dificultat baixa -pràcticament no hi ha desnivell-, i es pot realitzar en uns 40 minuts, generant una despesa calòrica aproximada de 212 quilocalories en el cas dels homes i de 172,9 en les dones.

La proposta promou l’hàbit saludable de caminar, però també dona a conèixer el patrimoni local. En aquest cas, els punts més destacats són els espais verds urbans – la rambla de Les Bòbiles, la de Pep Ventura i els parcs de La Sínia i Europa-, l’entorn natural del Camí de Ronda que uneix els barris de la Sínia, Can Cases i Torrent de Llops i equipaments municipals com el Complex Esportiu de Torrent de Llops, el Pavelló de Can Cases o el Mercat Municipal.

Recorregut del nou itinerari aquest diumenge

El nou itinerari es recorrerà aquest proper diumenge, 24 de setembre, a les 9.00h, dins les activitats de la Setmana Europea de l’Esport. La marxa començarà davant del Complex Esportiu Torrent de Llops, amb un escalfament al passeig de la Creu Roja, i seguirà cap al barri de La Sínia, recorrent el Camí de Ronda fins arribar a Can Cases i finalitzant al Parc Forestal. De 10.00 a 13.00h, al Parc Forestal de Can Cases es podrà gaudir de diferents activitats per a totes les edats: circuit d’aventura, tir amb arc, circuit d’orientació i una masterclass de calistènia impartida per monitors especialistes en aquesta modalitat esportiva.

Les altres set rutes

Les caminades urbanes i saludables són una proposta municipal que combina el foment de l’activitat física amb la descoberta dels elements històrics, patrimonials i naturals, tot fent senderisme.

Els itineraris tenen una longitud mitjana d’entre 3 i 11 km -n’hi ha de dificultat baixa, mitja i alta-, i es poden fer en uns lapses de temps compresos entre els 40 minuts i les dues hores i mitja. Tots ells discorren per les vies urbanes principals i estan relacionats amb les instal·lacions esportives i amb els equipaments de foment de l’activitat física als espais lliures. Hi ha quatre itineraris base (de 3, 4 i 6 km de longitud), a partir dels quals es poden fer diferents combinacions i recorreguts urbans de fins a 11 km, que relliguen pràcticament la totalitat dels barris.

L’itinerari número 1 té inici i final al Pàrquing del Vapor i recorre La Vila en 3 km de longitud, 40′ de durada i dificultat baixa; El número 2 comença al Centre Cultural i passa pels barris de Can Carreres, El Pla, Torrent de Llops (3 km, 40′ i dificultat baixa).

L’itinerari número 3 és el primer de dificultat mitjana. També comença al Centre Cultural i passa per Buenos Aires, l’avinguda del Comte de Llobregat, Torrent de Llops i Camí Fondo (4 km i 53′). L’itinerari número 4 és una extensió del número 3 fins al Parc Forestal de Can Cases (6 km i 1h 20′).

El número 5 és el primer de dificultat alta, ja que enllaça les rutes 1 i 2 (7 km i 1h 33′). El número 6 ja té una longitud de 10 km -es pot fer en 2h i 5′- i pràcticament voreja tots els límits del traçat urbà del poble passant pels extrems: el pont del Diable, el Parc Forestal i el CIES. Finalment, el número 7 (11 km i 2h 25′) s’estén fins el Polígon Industrial del Congost.

Tots els itineraris estan convenientment senyalitzats, diferenciats per colors, i disposen d’informació i consells pràctics. Compten amb un punt d’inici i final, en un temps suggerit per fer el recorregut i la quantitat aproximada de calories home/dona que es consumeixen en fer-los.