El Festival PAS de Martorell presenta una programació de luxe en la seva 4a edició

4697

Aquest any el Festival PAS, Pont a les Arts Sonores, arriba a la seva 4a edició amb una programació musical eclèctica, singular, fresca i suggerent amb grups i artistes nacionals i internacionals. La programació la conformaran Leonn and The New Funk (que actuarà per primera vegada a Catalunya) i Gaspard Royant, juntament amb O Sister!, The Black Barbies, Guillem Roma, Chicuelo i Marco Mezquida; per últim, la Coral Ars Nova i el grup Percussions de Barcelona oferiran el Carmina Burana de Carl Orff.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha assenyalat que el PAS és “un festival consolidat al Baix Llobregat Nord, amb artistes que estan en voga”. És la descoberta de diferents manifestacions artístiques, amb el so com a nexe comú. Un dels signes d’identitat del format és “el seu eclecticisme”, ha apuntat. Rock, soul, flamenc, folk o swing, són alguns dels estils triats per a aquesta edició.

Sergi Corral, regidor de Cultura

La major part de les actuacions es faran a l’emblemàtic pont del Diable, un pont que antigament era peatge que ara s’obre com a porta d’entrada a la cultura i al coneixement. El festival vol vincular-se a la vida del barri, als costums i al patrimoni de Martorell i fomentar la cohesió social i el desenvolupament cultural.

Donaran el tret de sortida el divendres 7 de juliol els barcelonins The Black Barbies, amb la seva barreja de música negra interpretada des d’una perspectiva contemporània. Dissabte 8 de juliol serà el torn dels sevillans O Sister!, que interpretaran el seu darrer treball Stompin’in joy, una obra que consolida la maduresa del sextet, així com l’evolució del seu so cap al jazz més primigeni, el dixieland. A Martorell oferiran un concert especial i únic amb la participació de Julien Silvand (trompeta) i Juli Aymi (clarinet) com a músics convidats.

El segon cap de setmana, divendres 14 de juliol, serà el torn de Juan Gómez, Chicuelo, el guitarrista de referència del panorama flamenc que coincidirà damunt l’escenari amb Marco Mezquida, un dels pianistes més reconeguts de l’escena jazzística catalana, creador d’un pianisme únic. El dissabte 15 de juliol tindrà lloc l’única actuació a la península del londinenc Leonn and The New Funk. Leonn presentarà Invisible Me, l’àlbum que l’ha situat com una de les propostes més rellevants de l’anomenada New Funk Era.

L’últim cap de setmana del festival l’obrirà Guillem Roma el divendres 21 de juliol, presentant el seu últim disc Connexions, amb una energia personal i propera que l’ha consolidat com un dels artistes emergents del moment. El dissabte 22 de juliol, el francès Gaspard Royant, presentarà el seu nou àlbum Have you met Gaspard Royant? produït pel gran Edwyn Collins i que fa de pont entre les influències més clàssiques (Roy Orbison, Phil Spector o Sam Cooke) i el rock-and-roll del s.XXI. Finalment, el diumenge 23 de juliol, per tancar la 4a edició del festival PAS, es podrà veure en estrena absoluta al Teatre El Progrés Carmina Burana amb la Coral Ars Nova i el grup Percussions de Barcelona, una de les formacions de percussió més antigues i prestigioses d’Europa.

‘PAS Lounge’ i exposició sobre el tenor Palet

El regidor Sergi Corral ha avançat que una de les grans novetats d’aquesta edició del festival és “la renovació de l’oferta de restauració del festival, i la creació del PAS Lounge, un nou concepte gastronòmic amb espai chill lounge de ginebres”.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Aquest any, dins la programació del PAS, es podrà visitar l’exposició ‘Josep Palet. O tenor o res (1877-1946)’, dins els actes de commemoració de l’Any Palet. Objectes personals, imatges i cartes surten a la llum per primera vegada en una exposició de gran format que reconstruirà la carrera i vida íntima del tenor martorellenc a partir dels testimonis materials del cantant. La mostra tindrà lloc del 30 de juny al 17 de setembre al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna (Passeig Quarter, 9).