El jazz bandarra del quartet holandès Bruut! obrirà aquest divendres el Festival PAS

931

Els holandesos Bruut!, un quartet de jazz atrevit, enèrgic, elegant i original, donarà el tret de sortida al Festival PAS, aquest divendres 8 de juliol, a les 22.30h, al pont del Diable. Presentaran el seu últim disc Mad Pack, un repertori on hi tenen cabuda el blues, el boogaloo i, com no, el jazz.

Bruut! està format per Maarten Hogenhuis (saxo), Folkert Oosterbeek (òrgan), Thomas Rolff (contrabaix) i Felix Schlarmann (bateria) i amb el seu darrer disc, Mad Pack, pretén donar a conèixer arreu del món el seu estil. Els holandesos han trepitjat tots els continents per omplir de música jazz tots els racons que visiten.

El bateria Felix Schlarmann ha assegurat que les influències del quartet van “des del surrealisme de les pel·lícules de Quentin Tarantino fins la música dels vells westerns d’Ennio Morricone. Del boogaloo al rythm and blues afegint tocs de swing i surf rock”. Combinen diferents estils “amb la única missió de fer ballar el públic”.

Amb la seva característica estètica vintage, elegant i esbojarrada, amb americana i corbata, però pinzellades psicodèliques, visiten Martorell per presentar el seu darrer treball, Mad Pack (Dox Records), que van estrenar el març de 2015.

El primer disc de la banda holandesa, el van publicar el 2012, i es diu Bruut!, una entrega amb què van captivar el públic i van aconseguir “el reconeixement dins del món del jazz”. Un any més tard, va veure la llum Fire, un disc que els va consolidar com una de les bandes de jazz més originals del moment.

Bruut! visiten Martorell en una gira mundial que els ha dut a Torelló, Sevilla, Madrid i Santander en el darrer mes. El del PAS serà el seu últim concert a Catalunya abans no tornin a Holanda i es retrobin amb el públic que els ha vist néixer.