Adrián Arrebola presenta ‘Hólos’, un viatge emocional de la ràbia a l’amor

1570

L’artista martorellenc, Adrián Arrebola, ha presentat el seu tercer disc Hólos, un EP de sis cançons en castellà, que tracta d’un viatge emocional des de la ràbia fins a l’amor, on cada cançó simbolitza un sentiment (ràdio, por, dolor, valentia, plaer i amor). El disc pretén fusionar dues disciplines diferents, la música i el cinema, a través de sis peces o capítols que representen els sentiments del cantant. Hólos es pot trobar en físic i a totes les plataformes digitals.

El títol de l’àlbum, Hólos, vol dir “tot” en grec, i neix “de la necessitat de tornar a escriure i d’expressar”, explica Arrebola als micròfons de Ràdio Martorell. Els inicis de l’artista es remunten a la seva adolescència, quan va començar a participar en les batalles freesyle de rap improvisat, com a forma d’entreteniment.

Mica en mica, “vaig començar a inscriure’m en competicions de Martorell i dels pobles del voltant, fins que em vaig animar a escriure les meves pròpies cançons com una forma d’expressió, amb lletres que transmetien sobretot solitud, tristesa i dolor, i també ràbia”, ha recordat el cantant. Temps després, aquests sentiments s’han materialitzat en el seu nou projecte musical que va més enllà del rap, tot combinant altres estils com el rock, l’acústica o la música electrònica.

A banda d’Hólos, finançat per Verkami, Arrebola ha publicat dos discs més, l’any 2011 Revolución i, un any després, Enmienda, gravats en l’estudi Lebuqe, on també va tenir l’oportunitat de col·laborar amb alguns dels seus ídols del món musical com són Ambkor, T-Key o Demo. Després d’aquesta etapa, però, va haver de fer una aturada en la seva producció musical, per atendre la seva salut mental.

“Quan vaig intentar retrobar-me amb la música, va morir un amic i també el meu avi. Dues morts que em van transmetre un missatge que el meu cap no va poder assimilar: la vida s’acaba i pot passar en qualsevol moment. Vaig tenir ansietat i atacs de pànic, i quan em vaig trobar millor vaig començar a explorar altres mons, com són emprendre, viatjar o l’educació emocional, a través de la qual vaig poder acompanyar a altra gent que passava per la mateixa situació. Així, vaig començar en la meva formació en la disciplina terapèutica Gestalt, en què ara curso l’últim any”, ha detallat Arrebola.

En la seva faceta d’artista, Arrebola també ha treballat en el cinema, en l’àmbit dels curtmetratges, amb Fins Aquí, un projecte que va dur a terme amb l’associació Persovuses amb l’objectiu de visibilitzar l’estigmatització que pateixen les persones amb malalties mentals i prevenir les violències masclistes, i també Bruna, amb col·laboració amb el grup SEER, sobre l’assetjament escolar, tema del qual també en fa tallers als centres educatius.