Es gradua en Medicina una de les joves becades per l’ONG Mans Mercedàries

1791
Mercy Dzunde (Foto: ONG Mans Mercedàries)

Mercy Dzunde, una jove de Malawi becada per Mans Mercedàries, acaba de graduar-se en Medicina al College of Medecine–University of Malawi– Blantyre i Lilongwe. La Mercy és un dels 25 joves estudiants que actualment reben beques d’estudis per mitjà de l’ONG en els diferents països del món on l’organització opera. El programa ja ha aconseguit que una dotzena de joves puguin fer estudis universitaris, graduar-se i trobar feina.

A partir de novembre, la Mercy té l’opció de quedar-se a treballar al mateix hospital on va cursar els estudis de medicina, a través d’un programa sanitari del govern de Malawi. Així, gràcies a aquest fet i a l’apadrinament de l’Antonio Fernández, es convertirà en una de les primeres dones graduades en medicina a la seva zona.

Un fet que es valora molt satisfactòriament a Mans Mercedàries. “El seu hospital de referència tindrà una dona metge i això és molt important en un país que ho necessita tant”, recalca la seva responsable Montse Torras. “A l’ONG fa anys que vam veure que els joves que tenen estudis són els que millor podran guanyar-se la vida, i que no es podien quedar aturats a 2n de Batxillerat per falta de recursos. Després de la sanitat, el més important que podem aportar allà és la cultura”.

Reproductor d'àudio
Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries
Mercy Dzunde (Foto: ONG Mans Mercedàries)

El Programa de Beques Universitàries es va posar en marxa l’any 2018 amb l’assessorament legal d’un advocat de Santander, padrí i soci de l’ONG, i es va estendre a totes les missions Mercedàries. Des d’aleshores, hi han format part 41 joves.

Montse Torras explica que, a dia d’avui, “12 persones ja han acabat les seves carreres universitàries a països com Angola, Kenya, Moçambic i a Filipines. Són canalla que van començar amb les beques i que ja tenen estudis de diferents tipologies”. En concret, disciplines com magisteri, hosteleria, comptabilitat, informàtica, geografia, medicina, economia i gestió d’empreses, recursos humans i administració pública. En el moment present, s’està becant a un total de 25 alumnes que volen seguir el mateix camí.

Reproductor d'àudio
Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

La cooperant convida “a formar part d’aquest programa per apadrinar un noi o noia per a que pugui tirar endavant, per a que pugui tenir una feina en dignitat, per a que pugui tenir cultura com els nostres alumnes, i per a que tingui els mateixos drets en educació”.

Reproductor d'àudio
Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

L’ONG posa a disposició la seva web per a qualsevol persona que estigui interessada en participar en aquest programa solidari basat en la formació.