Fonollosa: “Volem una Catalunya que treballi per la llibertat i l’esperança”

903
Ofrena floral 10 setembre 2022
Ofrena floral 10 setembre 2022

Els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya de Martorell han començat aquest vespre amb l’ofrena floral al fossar de Sant Bartomeu que s’ha fet per part del consistori. Diferents entitats martorellenques hi han pres part i han estat partícips de la prèvia de l’11 de Setembre. La lectura del manifest redactat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha anat a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Andreu González. Ambdós han coincidit a destacar el passat i les aspiracions del poble català, així com les dificultats globals amb què actualment es troba.

L’alcalde Fonollosa ha assenyalat que el fossar de Sant Bartomeu és el lloc on, des de Martorell, es reconeixen les víctimes de la Guerra de Successió i la Guerra del Francès. A més, ha recordat la pandèmia del coronavirus ha impedit celebrar amb normalitat els actes de commemoració de la Diada els dos darrers anys.

“Rememorem la nostra història, plena de dificultats, però alhora plena de dignitat i orgull”, ha exposat Fonollosa. El batlle ha apuntat als reptes de país, i que són la recuperació econòmica, el progrés social i el progrés nacional.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Sobre el futur a més curt termini, Fonollosa ha dit que “volem una Catalunya que treballi per la llibertat i l’esperança i que sigui pròspera, que no deixi ningú enrere, i ho hem de fer entre tots”, i ha reblat que cal fer-ho “amb unitat”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor de Cultura, Andreu González, ha destacat els trets d’identitat del poble català, com són “l’esperit cívic i participatiu” i ha animat a la mobilització per “expressar-nos com volem ser”

Andreu González, regidor Cultura

L’acte ha començat amb la intervenció de la Coral Ars Nova i després de les paraules del consistori, s’han fet les salves d’honor i l’ofrena floral. Enguany, el Centre d’Estudis Martorellencs, el Sala5 Martorell i Òmnium Cultural han estat les entitats encarregades de col·laborar-hi davant el fossar.