Guillem Roma, Gaspard Royant i la Coral Ars Nova han estat els encarregats de posar el punt i final al PAS en el darrer cap de setmana de la quarta edició del festival. Amb rècord d’assistencia, el Festival Pont a les Arts Sonores s’ha consolidat enguany com un esdeveniment musical ja característic del municipi.
Divendres, el músic osonenc va presentar el seu darrer treball, Connexions, aportant una proposta fresca, original i allunyada de l’estàndard i les etiqutes. A través d’una energia personal i propera, l’artista va donar una mostra de cançons amb personalitat pròpia, creativitat i riquesa musical.
Gaspard Royant va tancar dissabte amb la sèrie de concerts en l’escenari del Pont del Diable d’aquesta edició amb una actuació de les més esperades pel públic. Presentant el seu darrer àlbum Have you met Gaspard Royand, l’artista francés va fer aixecar el públic amb els seus temes fortament influenciats pel rhythm-and-blues i el doo-wop dels anys 50 i 60. Pel Xavi, martorellenc que va assistir al concert amb la seva família, l’actuació de Royant va ser la millor manera d’acabar l’edició a l’idílic escenari.
Xavi, espectador
La cirereta del pastís d’aquest PAS 2017 ha estat la representació del Carmina Burana al Centre Cultural i Recreatiu El Progrés, una obra musical on hi han participat la Coral Ars Nova, l’Espai Dansa i el grup Percussions de Barcelona. Aquesta peça combina textos de cants medievals profans dels segles XII i XIII, música vocal i instrumental del segle XX i és una potent invocació a la deesa Fortuna, a l’amor i als plaers terrenals.
El regidor de Cultura, Sergi Corral, ha valorat positivament aquesta quarta edició del festival, reflectida en l’increment d’assistència. “La participació de la gent ha estat més afluent que no pas en altres ocasiosns” comenta Corral, qui ha destacat la varietat d’intèrprets assistents com una clau de l’èxit del festival.
Sergi Corral, regidor de Cultura
Un festival creixent
La gran assistència en l’edició d’enguany ha provocat el descobriment del festival d’una bona part del públic. És el cas de la Lidia, veïna de Martorell, que fa menys d’un any que viu al municipi i no havia gaudit mai del festival. En aquesta quarta edició ha assistit a tots els concerts, i considera l’escenari un dels punts més forts. “És un lloc incomparable.”
Lidia, espectadora
Per contra, la Begoña ha assistit al PAS des de la primera edició i durant aquests quatre anys ha vist l’evolució del festival. Per ella, també habitant de Martorell, “el festival cada vegada va a millor”.
Begoña, espectadora
El PAS ha anat renovant petits detalls i evolucionant des de la seva estrena el 2014. Enguany hi ha hagut un canvi visible en l’ambientació i la il·luminació respecte a passades edicions. Pel regidor de Cultura, Sergi Corral, “el festival ha millorat en escreix respecte a l’any passat i tot fa que el PAS vagi creixent”.
Sergi Corral, regidor de Cultura
Una de les claus de l’èxit del PAS és la gratuïtat de l’esdeveniment. Pel Toni, assistent asidu del festival “és un luxe poder gaudir d’aquesta música de qualitat, variada i gratuïta”.
Toni, espectador
El PAS arrossega també molt públic dels voltants de Martorell que, majoritàriament recomanats per amistats o familiars, s’apropen fins al municipi per gaudir de la música en directe. És el cas de la Clàudia, de Castellví de Rosanes, i del Joan, de El Bruc. Tots dos van assistir al concert de Gaspard Royant i pensen repetir la propera edició.
Claudia i Joan, espectadors