Hipofam activa un micromecenatge per aconseguir fons en la recerca de la hipomagnesèmia

653

L’associació Hipofam, vinculada a Martorell, ha impulsat un projecte de micromecenatge per a recaptar fons en la recerca de la hipomagnesèmia familiar i mantenir vigent l’aportació que fa a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Hipofam, impulsada per Antonio Cabrera, participa del projecte ‘Apadrina un investigador’ amb Mònica Vall, i és a través d’aquesta iniciativa que estan dedicant esforços a conèixer més sobre aquesta malaltia rara i de la qual només hi ha cinc casos a Catalunya.

La pandèmia va escapçar qualsevol possibilitat de dur a terme cap acte o iniciativa per part d’Hipofam i reunir les famílies, socis, i simpatitzants de l’entitat en esdeveniments per a recaptar fons. Però la investigació de la hipomagnesèmia no podia posar-se en pausa, així que des d’Hipofam es va optar per un projecte de micromecenatge per seguir en el camí de la investigació. Sota el nom “Que no se detenga la ciencia”, Hipofam s’ha marcat un objectiu de 9.000 euros que anirà a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i es destinarà a costejar la investigació que duu a terme Mònica Vall i que suposa el seu projecte de tesi doctoral.

El director d’Hipofam, Antonio Cabrera, ha explicat que decidir-se per un micromecenatge, en què no és necessària la interacció social, era la millor alternativa en plena pandèmia i sense la possibilitat de reunir les famílies.

Antonio Cabrera, president Hipofam

Des de fa cinc anys, el projecte ‘Apadrina un investigador’ és un dels motors de l’associació, i és que és on s’impulsa la investigació i on pot començar a obtenir resultats per saber més sobre la hipomagnesèmia. Per això, destinar els fons que recaptin a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron és una opció que afavoreix totes les parts implicades. Per una banda, a l’associació, perquè impulsa la recerca d’aquesta malaltia i pot donar respostes als socis afectats, i de l’altra a la científica Mònica Vall, que ha pogut culminar el seu projecte d’investigació acadèmic personal.

Antonio Cabrera, president Hipofam

La pandèmia, temps per tenir cura dels socis

El mes de març, totes les activitats previstes per Hipofam van anul·lar-se i l’entitat va veure frenada la seva agenda. Durant els mesos de confinament i també mentre no poden celebrar-se actes multitudinaris, Hipofam s’encarrega de garantir als socis amb més dificultats que puguin disposar de medicaments o ulleres. Cabrera exposa que no poden oblidar aquelles famílies que es troben en situació de risc i “que no poden costejar-se unes ulleres o medicaments”.

Antonio Cabrera, president Hipofam

Al tancament d’aquesta notícia, el micromecenatge “Que no se detenga la ciencia” compta 8.290€, el 92% de l’objectiu proposat. L’últim dia per fer aportacions és el 31 de gener, així que entra en l’última setmana per assolir el repte. Actualment, Hipofam compta amb 40 socis arreu de l’Estat espanyol i complirà vuit anys de vida el mes de març, i ha publicat un vídeo per incentivar els seguidors a donar per seguir fer front a la hipomagnesèmia familiar.