Isabel Sánchez, fundadora de l’AFASM, presenta el llibre ‘El sueño de la esperanza’

923

La fundadora de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals del Baix Llobregat Nord, Isabel Sánchez, presentarà a la Biblioteca Martorell, dijous 15 d’octubre (17.30h), el llibre El sueño de la esperanza (Scribo Editorial). Una cinquantena de poemes sobre la lluita personal per donar una vida millor al seu fill amb esquizofrènia i ajudar a les famílies en la mateixa situació.

Exemplar, humil i lluitadora, Isabel Sánchez (Jaen 1935), ha decidit regalar-se, en complir els 80 anys, la publicació dels seus poemes. El sueño de la esperanza és un recull intens que relata les seves experiències més personals, escrites des del patiment de qui conviu amb una persona amb malaltia mental.

Isabel Sánchez va desenvolupar el seu sentit poètic quan el seu fill petit va ser diagnosticat d’esquizofrènia. L’autora va sentir la necessitat d’expressar “el sentiment de dolor per encarar la realitat d’una malaltia complicada”. A través de la poesia, ha volgut sincerar-se per donar a conèixer “els sentiments d’una mare que ha patit un feixuc pes a casa seva”, ha dit.

De La Pobla de Segur va traslladar-se a Martorell per poder atendre la malaltia del seu fill a l’Hospital Sagrat Cor, on “sempre ha estat molt ben atès per part dels professionals i jo he mantingut un bon vincle amb les germanes i el personal mèdic”, ha reconegut.

AFASM i Club Social Punt de Trobada

Juntament amb altres famílies en la mateixa situació, l’any 2000 va crear l’Associació de Familiars de Malalts Mentals del Baix Llobregat Nord (AFASM), una associació sense ànim de lucre integrada per persones que pateixen un trastorn mental i els seus familiars, amb l’objectiu “d’unir esforços i fomentar un model de convivència social, compromès i solidari, per facilitar la integració social de les persones afectades per trastorn mental i millorar la seva qualitat de vida i la de les seves famílies”, ha afirmat.

L’AFASM recolza les persones amb un trastorn mental i les seves famílies per aconseguir una major qualitat de vida en el seu dia a dia. Representa a les persones afectades d’un trastorn mental i els seus familiars i defensant i promovent l’aplicació dels seus drets. Sensibilitza la societat en general cap a la problemàtica i les necessitats de les persones amb malaltia mental i les seves famílies.

El 2003 va néixer el Club Social Punt de Trobada un recurs que treballa la reinserció comunitària de persones amb un trastorn mental a través de l’oci i el temps lliure.