La Biblioteca s’apunta al ‘Liceu Bib’, que uneix literatura i òpera a través dels clubs de lectura

1602

El proper divendres, 30 de juny, membres dels clubs de lectura de la Biblioteca Martorell assistiran a la representació de l’òpera Don Giovanni de Mozart al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Aquesta activitat forma part del projecte ‘Liceu Bib’, promogut pel Liceu i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El projecte uneix la literatura i l’òpera a través dels clubs de lectura de les biblioteques públiques catalanes, des d’on “s’anima als lectors a llegir textos literaris vinculats amb les òperes que es programen al Gran Teatre del Liceu”, segons ha dit la directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera. Es pretén crear nous lectors i espectadors, i millorar la formació dels ja existents, de textos clàssics de la literatura universal.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

El Gran Teatre del Liceu ofereix avantatges per assistir a les representacions de les òperes. Enguany, els clubs de lectura podien triar entre una d’aquestes tres: Elektra, Werther i Don Giovanni. La Biblioteca Martorell ha triat assistir a la representació de Don Giovanni.

“Estem il·lusionats. En alguna ocasió hem anat amb els membres dels clubs de lectura al teatre, però és el primer cop que anem al Liceu. Ens van atorgar 20 places i s’ha quedat molta gent en llista d’espera. De cara l’any vinent, hem de demanar-ne més perquè anar al Liceu no deixa de ser un privilegi”, explica Parera, qui remarca que les entrades són a platea i a meitat de preu.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

El passat 12 de juny, Pol Avinyó va visitar la Biblioteca de Martorell en representació del Liceu per fer una xerrada explicativa sobre Don Giovanni. La xerrada va servir per augmentar el nivell de comprensió de l’òpera quan vagin a veure-la.