L’Aula d’Estudi augmenta un 48% la xifra d’usuaris en la segona edició de l’any

1345
Biblioteca Martorell

La Biblioteca Martorell va tancar el 22 de juny la segona edició anual del servei d’Aula d’Estudi amb un total de 1.052 usuaris, un 48% més que el primer període de 2017, entre els mesos de gener i febrer. Les proves d’accés a la universitat, els exàmens finals de Batxillerat i l’ampliació del servei fins a sis setmanes, n’han estat les causes, segons apunta la directora de la Biblioteca, Mercè Parera.

La recta final del curs obliga els estudiants a fer colzes i l’Aula d’Estudis esdevé un lloc ideal per preparar els seus exàmens. Confort, silenci, lluminositat, climatització, material de consulta, xarxa wi-fi gratuïta i il·limitada, i aules per treballar en grup o individualment, són alguns dels seus reclams. Per això , en aquesta segona tongada anual, els estudiants han arribat a formar cues a la porta de l’equipament esperant-ne l’horari d’obertura, un fet que ha sorprès les pròpies bibliotecàries.

Mercè Parera, directora Biblioteca

“Estem encantats que els estudiants ens tinguin en compte durant el període d’exàmens, d’oferir un lloc on es troben a gust i estudien amb totes les comoditats que demanen”. “Ens agradaria, però, que també tinguessin una participació més activa en les activitats de la Biblioteca, com a les presentacions de llibres, xerrades o conferències”, diu Mercè Parera.

Mercè Parera, directora Biblioteca

La directora també destaca que, “durant les hores que l’Aula d’Estudi està oberta, no hem tingut mai cap incident, la gent es comporta molt bé i es respira un ambient de concentració que els facilita molt l’estudi, i així ens ho transmeten”.

Mercè Parera, directora Biblioteca

L’Aula d’Estudi ha obert del 15 de juny al 22 de juliol, dues setmanes més del previst a petició dels mateixos usuaris. L’horari ha estat els matins de dilluns a dissabte, de 10.00 a 14.00h, i les tardes de dilluns a divendres, de 16.00 a 23.00h. Aquest servei es tornarà a posar en marxa al gener de 2018. L’horari d’estiu de la Biblioteca és els dimarts i dijous pel matí, de 10.00 a 14,00h, i de dilluns a divendres a la tarda, de 16.00 a 20.30h.