La carrossa de Lego serà la novetat de la 55a Cavalcada de Reis de Martorell

2151

L’arribada de Ses Majestats d’Orient serà avui a partir de les 17.30h, i el Patronat de la Cavalcada de Reis ja té a punt la 55a edició de la rebuda, desfilada i acollida de les autoritats que portaran els regals als ciutadans martorellencs. Amb 12 carrosses ja a punt, el Patronat de la Cavalcada fa els últims retocs per tenir a punt una de les nits més màgiques de l’any.

Si la carrossa de La Fàbrica de Joguines va ser la novetat de l’any passat, la de les peces Lego serà la de la 55a edició de la passejada de Ses Majestats d’Orient a Martorell. El patronat ha preparat aquesta carrossa per donar la benvinguda als tres Reis Mags i per complir, a més, amb la intenció d’estrenar una carrossa cada any. La de Lego prendrà el relleu a La Fàbrica de les Joguines com la carrossa més jove. Enguany, el color i l’espectacularitat seran els trets d’identitat de la nova incorporació a la desfilada.

12 carrosses en la cavalcada

En total, desfilaran fins a 12 carrosses. Cada rei comptarà amb la seva, on recollirà les cartes dels nens a mesura que avanci el recorregut, amb l’ajuda dels patges. La Panera, Alícia en el País de les Meravelles, la Fada Estel, el Patge Viu-Viu i Ice Age precediran el Rei Melcior. Tot seguit apareixerà la nova carrossa d’enguany, en què les peces d’aquest joc famós arreu del món prendran el protagonisme. El Rei Gaspar serà el següent a fer acte de presència, mentre que La Fàbrica de Joguines serà la novena en aparèixer. El Rei Baltasar serà el darrer dels tres reis en pujar a lloc i la carrossa del Carbó i el Tren dels regals tancaran la comitiva.

A banda de les carrosses, l’animació de la cavalcada anirà a càrrec de diferents grups i bandes. Es tracta de les Zebrass Marching Band, de la Banda Simfònica de Martorell, del grup Txaranga Sarrabastall, dels Escarabellos, de la Clàssic Band i de la banda de música del Perelló, un grup més que l’any passat. El Procònsul i el seu exèrcit de romans i l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell, l’AMCAM, amb els Mussols, acompanyaran Ses Majestats. Els Bombers, la Creu Roja, Protecció Civil i la Policia Local de Martorell vetllaran per mantenir la seguretat dels assistents a la cavalcada. En total, hi participaran unes 350 persones per tal que Martorell gaudeixi d’una cavalcada segura i entretinguda.

Un recorregut que no varia

Pel que fa al camí que seguirà la cavalcada, els Tres Reis Mags apareixeran als peus del Pont del Diable a partir de les 18.15h. A les 17.30h, la Coral Ars Nova amenitzarà els instants previs amb una cantada de nadales. A peu, Ses Majestats recorreran la Plaça de la Creu, el carrer Pere Puig, el carrers Anselm Clavé i arribaran a la Plaça de La Vila, on rebran el pa i la sal a mans de l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i la clau que obre les cases de Martorell.

Les carrosses començaran a caminar a partir del carrer Francesc Santacana i enfilaran cap al Portal d’Anoia, l’avinguda Pau Claris, l’avinguda Fèlix Duran i Canyameres, la plaça Rosa dels Vents, el carrer Sant Antoni Maria Claret, el carrer Doctor Massana, el carrer Pintor Fortuny, el carrer Puig del Ravell, el carrer Mossèn Cinto Verdaguer i la Rambla de les Bòbiles.

Els trons reials esperaran Ses Majestats a la Rambla de les Bòbiles, on els infants martorellencs podran entregar les seves cartes de desitjos per al rei que escullin. La cavalcada clourà a la rambla, on els reis i els integrants de la desfilada abandonaran les carrosses i es prepararan per al tram final, de rebuda de cartes i de fotografies amb el rei preferit de cadascú.

Consells de seguretat

Protecció Civil de Catalunya ha emès uns consells per gaudir de les cavalcades amb total normalitat. Es tracta recomana no dur bosses ni motxilles i no separar-se’n d’elles en cas que es duguin, establir un punt de trobada per als grups i portar un calçat que protegeixi del fred per preparar-se per a la cavalcada. Durant la desfilada, quedar-se sempre darrere les tanques o senyalització de seguretat del pas de carrosses, no creuar pel mig de les carrosses ni acostar-s’hi quan estiguin aturades o fent càrrega de combustible i una vegada finalitzat l’esdeveniment, abandonar el lloc de forma ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat.