La companyia Endesa reforma el sistema de telecontrol de la subestació de Martorell

438

Endesa ha enllestit recentment els treballs de renovació tecnològica a la subestació de Martorell amb l’objectiu de garantir la capacitat de telecomandament de la instal·lació i per tant augmentar la seguretat del servei als més de 25.000 clients als que alimenta aquesta subestació.

L’operació, que beneficia als veïns de tres comarques diferents (7 municipis del Baix Llobregat, 2 de l’Alt Penedès i 1 del Vallès Occidental), ha consistit a renovar tecnològicament els dispositius de control remot de la subestació. D’aquesta manera, es reforça la fiabilitat i la continuïtat del subministrament elèctric i s’actua més ràpidament en cas d’incidència, pròpia o derivada d’agents externs, ja que aquest sistema permet operar a distància des del Centre de Control de Barcelona. A més, s’agilitza la localització d’avaries i la posada en marxa d’actuacions per a reparar-les reduint, així, el temps d’interrupció del subministrament.

Els treballs, que han suposat una inversió de 48.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, són una aposta més per la integració de l’automatització en la infraestructura elèctrica, el que es coneix com a xarxes intel·ligents o smart grids. Aquestes tenen l’objectiu de gestionar de manera més eficient la xarxa, fet que dóna més garanties per a un bon funcionament del servei. Aquesta reforma s’inclou en pla d’inversions que Endesa promou per a millorar la qualitat del servei i estalviar temps en la resolució d’incidències.