La creació d’un parc inclusiu per a infants amb discapacitats, idea més votada dels Pressupostos Participatius

4601
Votacions Pressupostos Participatius
Votacions Pressupostos Participatius

La creació d’un parc inclusiu amb elements de jocs per a infants amb discapacitats ha estat la proposta més votada per la ciutadania de Martorell en els primers Pressupostos Participatius. Finalment, el pressupost destinat al procés participatiu per als joves i adults -160.000 euros- permetrà fer realitat 5 propostes. A banda del parc inclusiu, també es portaran a terme els projectes de creació de vies escolars segures, la restauració dels elements festius de la cultura popular (gegants, diables i capgrossos), un rocòdrom, i la dotació de wifi gratuïta en diversos equipaments municipals.

“Tant la fase de comunicació de la campanya, com la presentació de propostes i les votacions han funcionat correctament. Hem pogut seguir els terminis establerts i, per ser la primera vegada, ha anat molt bé”, ha valorat la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera.

Míriam Riera, regidora de Participació

En el procés dels Pressupostos Participatius hi han participat 2.055 ciutadans i ciutadanes de Martorell i 1.417 persones majors de 16 anys. “Segons un estudi de la Generalitat de Catalunya, la primera vegada que es fan Pressupostos Participatius a qualsevol municipi la participació acostuma a ser entre el 2% i el 4%. A Martorell, que és el primer cop que engeguem un procés d’aquestes característiques, la participació ha superat el 6%; encara que pugui semblar poc, estem molt per sobre de la mitjana. L’estudi també indica que, a mesura que es van reproduint aquests processos, la participació va augmentant i es va generant més confiança en les persones que hi participen”, ha subratllat Riera.

Míriam Riera, regidora de Participació

Pel que fa les propostes guanyadores, la regidora ha indicat que “es demostra que a Martorell hi ha una visió comunitària i que les persones realment prioritzen allò que és bo per a tothom. El fet de fer votar entre 3 i 5 propostes, i per tant puntuar més enllà de la que un mateix presenta, obligava a votar propostes més generalistes, i aquestes són les que han passat per davant. Ara hem de posar fil a l’agulla i, a partir de setembre, començar a treballar perquè es facin realitat”.

Míriam Riera, regidora de Participació

Les propostes que no van arribar a la votació, bé per ser actuacions ja previstes o pel fet de no complir els criteris, les tindran ben presents de cara al futur, perquè en general les idees eren molt encertades, segons ha apuntat.

Amb les votacions de les propostes es tanca un procés que es va iniciar l’abril passat amb una campanya de comunicació per donar a conèixer la metodologia d’aquesta iniciativa a la ciutadania i animar-la a participar, ja que era el primer cop que es posava en marxa. El primer pas va ser la fase de presentació de propostes, durant la qual es van recollir 88 idees (55 presentades per ciutadans i 32 per entitats).

Resultats votació Pressupostos Participatius 2017