La Diputació incrementarà el seu suport econòmic a l’àmbit cultural de Martorell

590

La Diputació de Barcelona incrementarà el suport econòmic a l’Ajuntament de Martorell per a la realització de projectes culturals i patrimonials com ara la rehabilitació del Teatre d’El Progrés, la consolidació del Festival PAS o la commemoració del futur Any Cererols. Aquest és el compromís adquirit entre l’ens supramunicipal i el consistori, després de la visita a Martorell, aquest dijous, del Diputat Delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona Juanjo Puigcorbé. El diputat, reunit amb l’alcalde Fonollosa i regidors de l’equip de govern, es va comprometre a donar suport econòmic, va lloar la qualitat patrimonial local i va demanart la creació de sinèrgies culturals amb municipis veïns.

Puigcorbé es va reunir amb l’alcalde Xavier Fonollosa, el primer Tinent d’Alcalde Adolf Bargués, el regidor de Cultura Sergi Corral, la Coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones i regidora d’Ensenyament Núria Canal i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació Míriam Riera. Després de la recepció a la Casa de la Vila, alcalde i regidors van acompanyar el diputat a visitar el Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis i el cafè, el teatre i el jardí d’El Progrés.

Puigcorbé: “la Diputació ha d’ajudar els municipis. Són els seus clients”

Puigcorbé va expressar la voluntat de donar suport a les demandes locals: “la Diputació és un ens supramunicipal i els municipis en són els seus clients. Hem d’ajudar-los, perquè són ells els que tenen la força. I també cal dir que els municipis veïns han de treballar per crear sinèrgies i fer activitats culturals conjuntes”.

Sobre la visita a Martorell, Puigcorbé va destacarque “estic molt sorprès per les grans possibilitats culturals d’aquests espais i com n’estan de ben cuidats. El Progrés és una meravella arquitectònica i el Muxart és magnífic. A més, tots els elements estan molt ben connectats entre sí, i això dóna moltes possibilitats”.

Compromís per subvencionar les obres a El Progrés

De la reunió amb part de l’equip de govern municipal en va sorgir el compromís que la Diputació augmenti la dotació econòmica a Martorell per tal de finançar projectes, segons va expressar Xavier Fonollosa. L’alcalde va destacar que “vam evidenciar al diputat que som un poble molt actiu des del punt de vista cultural, i que necessitem el seu suport econòmic.

Fonollosa va afegir que “de la reunió en va sorgir el compromís d’una subvenció que, en el cas d’El Progrés i en dependència de quin sigui l’import final de les obres, podria arribar a ser del 50%. Seria importantíssim i vital, perquè amb el conveni de cessió dels espais a 50 anys que tenim signat amb l’entitat, aquest fet permetria fer inversions perfectament amortitzables i convertir El Progrés en el gran teatre de Martorell.

Altres injeccions culturals

L’alcalde va afegir que “la Diputació també col·laborarà en potenciar encara més les properes edicions del Pont a les Arts Sonores (PAS) i amb l’Any Cererols, que celebrarem el 2018 en commemoració del 400 aniversari del naixement d’aquest gran compositor barroc i religiós nascut a Martorell”.