La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha estat guanyadora del Premi BSH (Best Spanish Hospitals Awards) en processos de l’aparell circulatori i respiratori com a millor hospital dins del seu grup (hospitals bàsics i comarcals). Els BSH, que celebren la seva tercera edició, reconeixen els millors hospitals per l’atenció al pacient i la seva gestió sanitària, sota paràmetres metodològics validats per la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA). La FHSJDM també ha estat finalista en processos de malalties infeccioses i en processos d’aparell digestiu i hepatopancreàtic.
La gala de lliurament va tenir lloc el 21 d’octubre a Sevilla i va comptar amb la presència del director-gerent de la FHSJDM, el Dr. Manuel Álvarez, qui va recollir el guardó. Es tracta d’uns premis valorats pel sector sanitari espanyol ja que destaquen els millors resultats de gestió sanitària i de qualitat assistencial.
Pel director-gerent de la FHSJDM, el guardó en processos de l’aparell circulatori i respiratori posa en valor la bona tasca que durant l’any 2020, coincidint amb el punt àlgid de la pandèmia, va fer la institució martorellenca, que va rebre una de les pressions assistencials per llits instal·lats més altes de Catalunya.
Dr. Álvarez, director-gerent FHSJDM
Segons el Dr. Álvarez, “la intenció d’aquest reconeixement és saber com ho fas i tenir les dades objectives per millorar la qualitat del sistema de salut en tots els processos Saber què fan els altres que puguem aprendre i què fem bé per ensenyar als altres”. Els premis palesen que “a la FHSJDM es fa una assistència de qualitat, tot i les deficiències estructurals a vegades evidents”.
Dr. Álvarez, director-gerent FHSJDM
“Aquesta distinció és molt important pel nostre centre, ja que venim d’un moment on l´esforç, compromís i dedicació de tots els professionals sanitaris ha estat de vital importància. Des d’aquí vull fer extensible el reconeixement a tots els membres que formem la FHSDJM”. “Aquest premi ens donarà força per seguir millorant any rere any, tant a nivell professional com en qualitat humana”, apunta el Dr. Álvarez.
L’edició d’enguany va reunir un total de 122 hospitals, 65 d’ells públics i 57 privats. Catalunya va ser la comunitat amb més nombre d’hospitals participants amb 33 centres, seguida de Madrid amb 23, Andalusia amb 21, la Comunitat Valenciana amb 18, Canàries amb 12, Múrcia amb 5, el País Basc amb 4, Galícia amb 2, Aragó amb 2, les Illes Balears i Castella i Lleó amb 1. I pel que fa a premiats, Catalunya ha estat la comunitat amb un nombre major de guardons, un total de 29.