La Fundació Francesc Pujols fusiona vi, xocolata i música recordant una obra del filòsof

829

La Fundació Francesc Pujols va afegir-se als Racons del Vimart amb l’esdeveniment Vi, xocolata i música, tot relacionant els tres àmbits aquest divendres al Museu Vicenç Ros. El musicòleg Joan Cuscó i l’expert en vins Xavier Zamarra van maridar tres vins i caves amb tres xocolates i l’acompanyament musical de La Fabrica de Lied. Són vins dels quals havia escrit Francesc Pujols en un llibre de l’any 1956 acompanyat de les il·lustracions de Xavier Nogués, i que s’ha reeditat recentment.

Xavier Nogués, pintor del vino de Francesc Pujols és un llibre de textos del filòsof escrit l’any 1956 amb les il·lustracions de Nogués, i que el Museu de Vilafranca i les Fundacions Francesc Pujols i Xavier Nogués han reeditat. Una seixantena d’inscrits, amb l’assistència de l’alcalde Xavier Fonollosa i d’altres regidors de l’equip de govern, van ser en una presentació que relacionava la temàtica vinícola amb la xocolata i la música.

El musicòleg Joan Cuscó resumia la peculiaritat de l’acte destacant que “Pujols deia que la filosofia havia d’entrar pels sentits, i per això hem volgut relacionar la vista de les il·lustracions de Nogués i la paraula de Pujols amb el so de músiques variades del mediterrani i l’atlàntic i temes de Wagner, que tant agradaven el filòsof, i amb el gust: el vi i la xocolata”.

L’expert en vins Xavier Zamarra va detallar que havien maridat “una xocolata negra amb un vi negre Sumoll per arrodonir el tanit, una xocolata amb llet amb un espumós en cava que ens afinava la boca, i una xocolata blanca amb un vi dolç de malvasia de Sitges”. Un acte que hagués agradat Pujols, que per Zamarra era “un bon vivant. Avui, el vi ha estat l’entrada, la xocolata el conductor i la música, la vibració”.