La gent gran s’apunta a les noves tecnologies amb un curs sobre l’ús dels mòbils i tauletes

973

La regidoria de Gent Gran i Salut iniciarà el proper mes de febrer un curs d’iniciació en l’ús dels telèfons intel·ligents i tauletes. El monogràfic, adreçat a majors de 55 anys, anirà a càrrec de la Fundació Pere Tarrés i Vodafone. L’activitat s’inclou dins el programa per a la Gent Gran Activa.

Els participants aprendran què és, com funciona i com es configura un telèfon intel·ligent o tauleta: trucar, desar contactes a l’agenda, enviar SMS, configurar la connexió a Internet i tot allò necessari per a iniciar-se.

Mercè Morera, regidora de Gent Gran i Salut, diu que “els telèfons intel·ligents, habituals en altres generacions d’edat, poden aportar serveis d’utilitat per a la gent gran, com les alertes de visites mèdiques, localització personal GPS, seguiment de la pròpia salut, els recordatoris diaris per a malalts diabètics o altres, les vídeo-converses amb familiars que no viuen a prop i més recentment com a mitjà de pagament ò l’accés a l’app de l’Ajuntament de Martorell per a estar al dia de les activitats i notícies més recent”.

En aquest primer curs, “es treballaran els aspectes bàsics del seu ús i un cop finalitzat existeix la possibilitat de continuar assistint per a mantenir la pràctica i millorar el coneixement d’aquests aparells”, insisteix Morera. En el futur, ja és prevista la realització d’altres sessions per a aprofundir en l’ús i serveis que ofereixen aquests aparells per a la gent gran.

Informació i inscripcions

El monogràfic és gratuït i tindrà lloc a l’Esplai de Buenos Aires els dies 5 i 12 de febrer, de 10.00 a 12.00h. Els interessats poden adreçar-se a les Oficines d’Atenció a l’Usuari (Centre Cultural, Pavelló Esportiu Municipal, Centre Integral d’Esport i Salut i Complex Esportiu La Vila). De moment, han formalitzat la inscripció una trentena de persones.