La Policia Local inicia una nova campanya de mobilitat segura a les escoles de Martorell

1820

La Policia Local de Martorell ha iniciat aquesta setmana la campanya de mobilitat segura als centres escolars de Martorell. L’objectiu és fer més proper el cos de policia local als estudiants i transmetre’ls les regles bàsiques de circulació i convivència a la via pública. Hi participa un miler d’alumnes de 2n, 4rt i 6è de les escoles Els Convents, Lola Anglada, Mercè Rodoreda, Vicente Aleixandre, Jose Echegaray, Juan Ramon Jiménez i CEE El Pontarró.

La primera fase de la campanya consta de sessions teòriques a les aules. El caporal de la Policia Local, Xavier Anguita, ha explicat que “als alumnes de 2n els conscienciem de com han d’anar pel carrer com a vianants, tot reconeixent els elements que es troben en el trajecte de casa seva a l’escola. Els alumnes de 4rt aprenen la importància de comportar-se bé a l’interior del transport públic, com a futurs usuaris d’aquest servei. I amb els alumnes de 6è parlem de la importància de la norma per a una millor convivència a la societat”.

La segona fase, que es realitzarà al mes de maig, consistirà en sessions pràctiques dels coneixements assolits. Segons ha explicat Anguita, els alumnes de 2n observaran els elements del barri on està la seva escola i faran de policia per tal d’aprendre a regular el trànsit. “Els alumnes de 4rt aniran en bus urbà fins les dependències de la Policia Local per conèixer les normes de comportament del transport públic, els elements de seguretat i com sol·licitar parada”. Ja a les dependències policials, podran resoldre qualsevol pregunta que se’ls hi hagi plantejat durant el trajecte. Els de 6è “aniran en bicicleta fins les dependències de la Policia Local, on recorreran un circuit adaptat per aprendre a complir les normes de circulació”.

El caporal ha destacat la importància d’apropar la Policia Local als més joves i que “ens vegin com a persones normals que treballen al servei del poble”. L’agent Roger Cruset ha afegit que “és una experiència molt positiva perquè ens aproximem als infants de diverses edats i comprovem el que van aprenent en la seva vida quotidiana”.