La Policia Local registra onze incidències de caràcter lleu per la ventada d’aquest dimecres

1210
Protecció Civil activa VENTCAT
Protecció Civil activa VENTCAT

El capítol de fortes ventades viscut ahir, principalment a les comarques de Barcelona i Tarragona, que va obligar a Protecció Civil de la Generalitat a activar el pla VENTCAT, va generar petites incidències a Martorell. Els onze casos registrats van ser per desperfectes de tipus lleu. Els més habituals van ser la caiguda de branques d’arbres i d’un senyal de trànsit, moviment del cablejat i algun desperfecte en la il·luminació nadalenca als carrers.

La Policia Local de Martorell ha registrat 11 incidències en el mobiliari urbà causades per les ventades d’aquest dimecres. El sots inspector Sergi Duarte explica que “són de caràcter lleu i molt repartides en diferents punts de la població. Bàsicament han estat la caiguda d’algun cable, un senyal de trànsit tombat, branques d’arbres per terra i llums de Nadal caigudes”.

Sergi Duarte, sots inspector de la Policia Local de Martorell

Del total d’incidències registrades, 3 les van detectar els agents mentre patrullaven i les altres 8 les van formular els martorellencs arran de les seves trucades al telèfon de la Policia Local (93 775 07 83).

Al Baix Llobregat, el telèfon d’emergències 112 de la Generalitat va registrar 158 trucades i, arreu del país, la xifra es va enfilar fins a les 1.175. El fort vent va provocar la mort d’un home en caure d’un tercer pis de la seva vivenda a Segur de Calafell (el Baix Penedès), segons va informar Protecció Civil. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, el risc de ventades fortes a l’entorn de Martorell ha passat d’alt a moderat. Arreu del país, tan sols es mantenen en risc elevat els sectors del Pirineu de Lleida, el Camp de Tarragona i el Penedès.