La secció local d’Òmnium Cultural organitza una "quedada" per conèixer l’origen del Carnaval

899

La secció local d’Òmnium Cultural organitza una nova sessió del projecte ‘Quedem?’, un programa que fomenta la cohesió social a través d’activitats culturals gratuïtes. En aquesta ocasió parlaran sobre l’origen del Carnaval, degustaran la gastronomia d’aquesta festa i la compararan amb altres festes similars d’altres cultures. Serà dijous 23 de febrer, a les 18.00h, a l’Escola Mercè Rodoreda.

Aquestes jornades estan orientades a crear un marc de conversa en català entre gent nouvinguda a Catalunya i catalanoparlants. “Es tracta d’aprofitar la trobada perquè els nouvinguts hi puguin aportar la seva visió, anècdotes i establir llaços entre cultures d’origen i de rebuda”, ha explicat el soci de la secció local d’Òmnium, Andreu González.

L’activitat, que servirà per aprofundir en les tradicions carnavalesques, s’adreça a un grup reduït d’un màxim de 30 persones, i cal confirmar assistència enviant un correu a martorell@omnium.cat.

L’entitat Òmnium Cultural va celebrar el passat 24 de novembre la primera edició del ‘Quedem?’. En aquella ocasió, 13 alumnes del Servei Local de Català (SLC), 17 socis d’Òmnium i dos tècnics de normalització lingüística del SLC, van visitar les instal·lacions d’El Progrés.

‘Quedem?’ és “un programa de lleure, llengua i cohesió social, impulsat per Òmnium Cultural des de 2006 amb l’objectiu d’oferir activitats culturals gratuïtes que fomentin el coneixement de l’entorn i la interrelació entre els participants”, ha recordat González.