El compositor i pianista barceloní Albert Guinovart va passar ahir per l’Escola Municipal de Música per impartir un Laboratori Musical davant de professors, alumnes de totes les edats i autoritats municipals. Guinovart ha estat visitant la nostra població les darreres setmanes en diverses ocasions, ja que és l’encarregat de composar, junt amb Mònica Pagès, el musical de la 6a representació de la Llegenda del Pont del Diable. La cita serà aquest proper dissabte (21.30 i 22.30h) dins dels actes de la Fira de Primavera.
El prestigiós músic va voler fer ahir un primer tastet davant un públic molt sensibilitzat al voltant del fet musical al voltant de com es crea un espectacle d’aquestes característiques. Alhora, va explicar, a la cinquantena d’assistents, en què consisteix la figura del compositor que, com ell mateix comenta, “és poc coneguda i un punt misteriosa per al públic en general”.
Reproductor d'àudioAlbert Guinovart, compositor i pianista
Després de la sessió a l’auditori de Cal Nicolau, Guinovart va assistir als assajos de cara a la cita de dissabte. La representació de la Llegenda del Pont del Diable ja ha esdevingut un dels plats forts de la Fira de Primavera. “La prova és l’elevat número de persones que hi col·laboren”, un fet que posava de relleu el compositor.
Reproductor d'àudioAlbert Guinovart, compositor i pianista
Guinovart va avançar alguns detalls de la representació de dissabte, que podrà veure’s a les 21.30h i amb repetició una hora més tard. Va explicar que serà “un acte eminentment musical, en què s’hi implica a diversos cors locals: la Coral Ars Nova, la Coral Inovyn i les Caramelles de Martorell. També hi intervindran els gegants i professionals de la música com la Mone Teruel i el Xavier Fernández. Sota el seu parer, serà un muntatge molt divertit i amè, no absent de reflexió filosòfica i amb un punt èpic, que agradarà al públic”.
Albert Guinovart
Nascut a Barcelona l’any 1962, Albert Guinovart és professor d’orquestració i composició de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) des de 2002. Com a solista combina els temes propis amb un repertori romàntic i clàssic i ha enregistrat discos amb obres d’Enric Granados o Isaac Albéniz. En la faceta de compositor, és autor de diversos musicals com ara Mar i Cel (1988, 2004 i 2014), Flor de Nit, Gaudí o Scharamouche (2016). Ha col·laborat en l’àmbit cinematogràfic composant música per a pel·lícules com El llarg Hivern (de Jaime Camino) i ha participat en l’oscaritzada The Artist. I en el sector audiovisual, se’l coneix per crear sintonies a sèries de Televisió de Catalunya, com ara Nissaga de poder, Laberint d’ombres o El cor de la ciutat i la producció Mirall trencat.