L’Agrupació Excursionista de Martorell comença un cicle de caminades per la Via Augusta

776

L’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM) farà a peu, des d’aquest diumenge i en quatre sessions, l’antic camí de la Via Augusta fins a Tarragona. L’entitat s’ha inspirat en el llibre A peu per la Via Augusta. De Martorell a Tarragona pel Penedès (Cossetània Edicions, 2013), escrit pel geògraf martorellenc Miquel Vives, entre d’altres autors. L’entitat recorda que és necessari disposar d’una llicència federativa per prendre part en les sortides que organitza.

El secretari de l’entitat, Ignasi Soriano, explica que “s’han volgut recrear els escenaris entre Martorell i Tarragona de l’antiga Via Augusta, camí de l’època romana que anava des del sud peninsular i fins a Roma voltant el Mediterrani i que passava per les nostres terres. Té molt d’interès perquè permet descobrir uns quants vestigis d’època romana”. En el disseny de la ruta “s’han consultat els continguts del llibre escrit fa alguns anys pel martorellenc Miquel Vives”.

Diumenge 5 de febrer es farà la primera etapa entre Martorell i Sant Sadurní d’Anoia. Soriano comenta que “és una ruta lineal, de 17 quilòmetres, que es pot fer en unes 4 hores i que està dissenyada per retornar des de Sant Sadurní en tren. L’hem inclosa dins el cicle d’iniciació”. La resta de sortides d’aquest itinerari s’inclouran dins el cicle de senderisme i es faran el 18 de març (el tram de Sant Sadurní a Els Monjos), el 22 d’abril (Els Monjos-El Vendrell) i el 29 de maig (Roda de Barà-Tarragona).

Estar federat, requisit necessari
Soriano recorda que “per poder participar en qualsevol de les nostres sortides és imprescindible disposar d’una llicència federativa, preferentment una llicència anual de la FEEC. L’entitat us facilita la seva tramitació i inclou l’obtenció del carnet de soci de l’entitat. La bàsica surt per 60 euros l’any”. Els interessats es poden informar en l’horari d’atenció de l’AEM a la seva seu del Pavelló Esportiu Municipal -els dimarts i dijous de 21.00 a 22.00h-, al telèfon 639 33 79 84 o al correu electrònic aem@amartorell.com.