L’Ajuntament asfalta els camins de la part més antiga del Cementiri Municipal

1376

Amb motiu de la celebració de Tots Sants, aquest diumenge 1 de novembre, l’Ajuntament de Martorell ha renovat l’asfaltatge dels camins de la secció A del Cementiri Municipal, la part més antiga de l’equipament, just davant de la capella. Més de 800 metres quadrats de nou paviment color vermellós per tal d’endreçar-ne els accessos, fer-los més segurs i confortables per als familiars que visiten els seus difunts.

A més, des del passat 21 d’octubre i fins l’1 de novembre, el Cementiri Municipal no tanca els migdies i fa un horari intensiu, des de les 9.00 a les 18.00h. A causa de l’actual situació de pandèmia, es recomana assistir-hi de forma esglaonada i evitar els dies de màxima afluència de públic, com serà el mateix dia de Tots Sants.

El recinte s’ha habilitat per a què les entrades i sortides dels visitants es facin per llocs diferents. Diàriament es desinfecta el mobiliari urbà i, pel que fa a les escales manuals, es netegen diferents vegades al dia. Hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic repartits per tot el recinte i és obligatori utilitzar-lo a l’entrada i sortida del cementiri. També és obligatori l’ús de la mascareta i mantenir la distància. La Policia Local vetlla pel compliment d’aquestes mesures i per facilitar la mobilitat a la zona.

Les noves mesures decretades per la Generalitat, que restringeixen la mobilitat entre municipis els caps de setmana, no afectarà les visites als cementiris que estiguin dins la mateixa comarca on es resideix.

Cerimònies religioses adaptades al protocol COVID-19

Les parròquies de Martorell han decidit que aquest any per Tots Sants i el Dia de Difunts no es farà cap cerimònia especial a la capella del Cementiri Municipal, però sí a les esglésies de Buenos Aires i La Vila. Diumenge, 1 de novembre, la Parròquia de Crist Salvador acollirà el Rés del Rosari pels Difunts, a les 17.00h. Dilluns 2 de novembre, a les 11.00h., la Parròquia de Santa Maria celebrarà la Missa de Difunts i es pregarà per tots les persones que ens han deixat en el transcurs d’aquest any.