L’Ajuntament de Martorell impulsa la construcció de 130 habitatges de protecció oficial de lloguer

4496

L’Ajuntament de Martorell ha signat l’adjudicació a la Fundació Salas d’una parcel·la al nou barri de La Sínia per a la construcció de 130 habitatges de lloguer social. L’acte de presentació ha tingut lloc aquest matí a la Sala de Plens amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa, el president de Fundació Salas, Manel Rodríguez, i el president de la Coordinadora de Fundacions d’Habitatge Social (Cohabitac), Pere Esteve, amb qui l’Ajuntament ha signat un conveni per fomentar de la provisió d’habitatges destinats a lloguer assequible sobre solars i finques municipals.

L’alcalde Fonollosa ha explicat que els 130 pisos de protecció oficial en règim de lloguer “es començaran a construir al setembre, en paral·lel als 130 pisos en règim de compravenda que es van sortejar dissabte passat”. “Es preveu que ambdós edificis estiguin enllestits al març o abril de 2023”. El sorteig d’aquesta promoció de pisos de lloguer “es preveu duu a terme en un any, aproximadament”.

El president de la Fundació Salas, Manel Rodríguez, ha detallat que “l’edifici disposarà d’habitatges de dos i tres habitacions a un preu aproximat de 450 euros i 600 euros, respectivament”. “Els pisos tindran les mateixes característiques que els habitatges de compravenda, i comptaran amb traster i plaça de pàrquing associats”. Els lloguers es faran per un contracte de set anys, prorrogables, sempre i quan es compleixin les condicions establertes a les futures bases.

A través de l’acord marc signat amb la Coordinadora de Fundacions d’Habitatge Social (Cohabitac), l’Ajuntament preveu el lliurament, per al període 2021-2025, de sòls o finques aptes per a la construcció i rehabilitació aproximada de 250 habitatges més de protecció oficial en règim de lloguer a diferents barris martorellencs. Aquesta és la resposta a la voluntat política d’assegurar un habitatge digne i adequat al poble.

El president de Cohabitac, Pere Esteve, ha subratllat que “el fet de signar un acord marc amb un ajuntament important com el de Martorell ens permetrà donar cobertura a molts més municipis per donar resposta a la necessitat imperiosa d’habitatge”.