Tributs a artistes reconeguts i concerts per estrenar la Festa de la Música

640
Festa de la Música

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell organitza per primer cop la Festa de la Música entre el 17 i el 22 de juny. Es tracta d’una programació de nou actes, entre els que destaquen els dos concerts tribut, que es dedicaran a la formació El último de la fila i a la cantant Aretha Franklin. També s’hi han inclòs els recitals de final de curs dels diferents grups de l’Escola Municipal de Música, així com un concert de la Coral Inovyn a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural.

La cita se celebra amb motiu del Dia de la Música (21 de juny), “una festa d’origen francès que es fa a 120 països i a unes 700 ciutats, i que ajunta propostes amateurs i professionals. Té la intenció d’arribar a diferents públics i de diferents edats, i aplega les activitats de final de curs”, explica el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric, Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

González desgrana que els actes es duran a terme “en tres escenaris diferents: la pista-jardí i el teatre d’El Progrés i l’Auditori Joan Cererols”. L’assitència als dos tributs té un preu d’11 euros a la venda anticipada i de 13 a les taquilles, mentre que per a la resta d’activitats, serà de franc. De totes maneres, tant en un cas com en l’altre, caldrà reservar el tiquet a entrades.martorell.cat.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

La primera activitat -concert de combos de l’Escola Municipal de Música de Martorell- és dijous 17 de juny (19.30h) a la pista-jardí d’El Progrés. L’actuació es repetirà, a la mateixa hora i lloc, el divendres, amb l’afegitó d’una jam session just quan s’acabi el concert.

També divendres, i de manera simultània (19.30h), l’Auditori Joan Cererols acollirà In Concert, l’actuació del grup de cambra de la Coral Inovyn. José Luis Ochando, president del cor, explica que el concert -dirigit per Carles Farràs i amb l’acompanyament a l’acordió de Sonia Zurriaga- “constarà de quatre parts: La força de l’amor, La força de l’esport, La força de l’estiu i un homenatge als que ens han deixat per la COVID-19”.

José Luis Ochando, president del Cor Inovyn

Al cap de setmana arribaran els tributs musicals. Dissabte (20.30h) serà el torn d”Insurrección, dedicat a El último de la fila, en el que es reviuran les cançons d’aquesta popular banda liderada per Manolo García. El diumenge (19.00h), el torn serà per Think, en homenatge a la considerada reina del soul, Aretha Franklin, amb la interpretació de tots els èxits de la seva carrera musical.

Per acabar la Festa de la Música, dilluns i dimarts hi haurà programació doble a la sala-teatre d’El Progrés. Primer, amb la cantata El dofí i la lluna (17.30h), en què alumnes de l’escola expliquen aquest conte musical a El Progrés, i tot seguit (19.00h), amb el concert de conjunts instrumentals.

Festa de la musica