El proper 17 de setembre de 2022 s’inaugura el Parc Central del nou barri de La Sínia de Martorell, un gran espai públic de 20.000 m2 amb zones de jocs infantils, espais verds i zones per a vianants, que uneix els barris més poblats de Martorell.

El barri de La Sínia s’ha concebut com un eixample residencial pensat per a les famílies de Martorell, on s’estan construint actualment 1.100 habitatges, places i zones verdes, un nou eix comercial, zona d’oficines i serveis i una àrea d’equipaments públics.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, destaca la importància de comptar amb una bona planificació dels espais urbans: “Martorell ha crescut d’una forma molt gradual, però cada vegada que ho ha fet ha estat amb els criteris urbanístics de l’època, aconseguint barris on hi ha una gran qualitat de vida; el barri de La Sínia és un pas més en aquesta direcció: l’important no és créixer, sinó créixer bé”.

Xavier Fonollosa també destaca l’abast del nou Parc Central de La Sínia, que tindrà la funció de ser un gran espai verd tant per al nou barri de La Sínia com per als barris del voltant: “Es tracta del Parc Central dels barris nous de Martorell on hi ha més densitat urbana (com Torrent de Llops, les Bòbiles i Can Cases) i que, fins ara, no tenien un espai com aquest; a partir d’ara tindrem un gran pulmó verd al mig d’aquests barris, amb més de 500 arbres. Aquest nou parc que crearà una àrea de centralitat nova a Martorell”.

Gran inauguració al Parc Central

Amb motiu de la inauguració del Parc Central del nou barri de La Sínia, se celebrarà una festa el proper dissabte 17 de setembre amb diferents activitats per a tots els públics.

La festa d’inauguració serà a partir de les 18.30 h i comptarà amb animació familiar, tallers, espectacles infantils, cultura popular (capgrossos, gegants, bastoners…) i moltes sorpreses. L’acte inaugural tindrà lloc a partir de les 20.00 h a càrrec de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa i l’equip de govern, en el qual després dels parlaments es farà la tradicional descoberta de la placa inaugural i l’obertura del gran joc infantil ubicat a l’entrada del parc.

Al vespre, a partir de les 22.30 h podrem gaudir del concert de la reconeguda cantant India Martínez per celebrar amb tots els veïns i veïnes de Martorell aquesta gran inauguració. Per cloure la nit després del concert hi haurà música de DJ per continuar amb la festa.

Aquesta festa d’inauguració compta amb el suport de diferents empreses que han volgut col·laborar amb l’Ajuntament per celebrar la inauguració del Parc Central de La Sínia oferint totes aquestes activitats. Com a patrocinadors d’honor comptem amb Seat, Agbar i Urbania-El Parc de La Sínia i, com a patrocinadors i col·laboradors, hi participen Enerka, Fundació Salas, Fundació Laboral de la Construcción, Banc de Sabadell, Habitat Catalunya, Fercam i Solé Diesel.

Per tal de facilitar l’accés a l’esdeveniment hi haurà pàrquing habilitat i senyalitzat a la zona (entrada pel c/ Puig del Ravell confluència amb la rotonda del c/Barons Castellvell).

El nou barri de La Sínia

Amb la inauguració del Parc Central es posa en funcionament el nou barri de La Sínia, un barri modern que aposta pel disseny, l’eficiència energètica i la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Martorell.

L’Ajuntament de Martorell continua transformant i millorant Martorell dins la dèria de fer un urbanisme al servei de les persones i aconseguir uns espais públics moderns i de qualitat al poble perquè tothom els pugui gaudir amb orgull.

Una de les prioritats de l’Ajuntament també és l’habitatge i la promoció de polítiques que hi garanteixin un accés més fàcil. En concret, dels 1.100 habitatges que actualment s’estan construint al nou barri, 260 habitatges són amb protecció oficial.

A part dels habitatges, l’Ajuntament de Martorell també ha previst una reserva de sòl per a equipaments públics: “Comptem amb espais reservats per a construir un Centre d’Atenció Primària, una llar d’infants i un centre d’ensenyament de primària i secundària; tot i que encara no és definitiu, sí que tenim aquest sòl reservat per aquests propòsits”, explica l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Xavier Fonollosa destaca també que “des de l’Ajuntament estem plenament alienats en la lluita contra el canvi climàtic i, per tant, els edificis que hi construïm en el nou barri de La Sínia en seran un exemple d’ eficiència energètica”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Martorell vol completar un model urbà basat en la cohesió social, el desenvolupament econòmic, la sostenibilitat ambiental i la qualitat de l’espai públic i els serveis.