L’Ajuntament dona suport al model català d’educació i a la comunitat educativa de Martorell

3099
Ajuntament de Martorell

Els grups municipals de Junts per Martorell i Esquerra Republicana de Catalunya van presentar una moció, al darrer Ple municipal de juliol, en defensa de la comunitat educativa del municipi a través de sis acords. La resta de grups polítics, PSC i Movem Martorell, hi van votar a favor.

Amb aquesta moció l’Ajuntament dona suport al Model d’Escola Catalana com a projecte educatiu de país, basat en la immersió lingüística per tal de garantir la integració i la cohesió social. En aquest sentit, també reconeix l’escola catalana com a exemple d’equitat, igualtat d’oportunitats i un factor bàsic de vertebració de la societat.

L’Ajuntament també referma l’agraïment i el compromís amb els docents per la seva extraordinària tasca i se suma a les iniciatives de les administracions catalanes i societat civil per protegir aquest model.

Per unanimitat els grups han acordat continuar sumant-se a les iniciatives de les administracions catalanes i societat civil per protegir el model d’escola catalana com a eina de cohesió i desenvolupament social.

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell, Soledad Rosende, va indicar que des del seu grup municipal, Junts per Martorell, creuen en l’escola catalana, en la cohesió social, en la integració, en l’equitat, la igualtat d’oportunitats i en tantes altres coses que permet el model català”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament i Salut i coordinadora de l'Àrea de Serveis a les Persones

El regidor d’ERC, Souliman Messaoudi, recordava com darrerament s’ha pogut veure la intromissió d’algunes opcions polítiques amb la intenció d’eliminar tot el que té a veure en la defensa de la llengua i la cultura catalanes“.  Messaoudi va afegir que com a poble, cal saber defensar la nostra llengua de l’amenaça de les sentències judicials“.

Souliman Messaoudi, regidor d'ERC

Des del PSC, la regidora Remedios Márquez afirmava que  defensarem l’escola de totes les ingerències polítiques i la despolitització” i matisava que els socialistes estan d’acord “en l’esperit de la moció perquè no estem per rebutjar sentències sinó en defensar les institucions i les nostres lleis“.

Remedios Márquez, regidora del PSC

La regidora de Movem Martorell, Àngels Cardona, exposava que “la intromissió a les escoles no hauria d’haver arribat mai i el sistema educatiu hauria d’haver quedat al marge d’enfrontaments polítics”.

Àngels Cardona, regidora de Movem Martorell

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va concloure el debat sobre la moció dient que “la llengua no pot ser mai una eina política; juntament amb la cultura, la tradició, les institucions i la història, la llengua és el que fa d’aquest un país diferent de la resta i, per tant, és l’obligació de totes les formacions polítiques preservar la llengua i donar-li l’impuls que, probablement, no s’ha donat en els darrers anys per protegir-la i impulsar-la”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’Ajuntament de Martorell traslladarà l’acord al Departament d’Educació, a les direccions dels centres escolars del municipi i al Consell Escolar de Catalunya.