L’Ajuntament instal·la panells informatius del temps d’espera del bus urbà

2973
Panells informatius bus
Panells informatius bus

L’Ajuntament de Martorell ha instal·lat aquesta setmana pantalles amb informació dinàmica del temps d’espera de l’autobús urbà en les parades que hi ha davant de l’estació de tren de Martorell Central.

L’alcalde Xavier Fonollosa remarca que aquesta actuació respon a la voluntat de “transformar Martorell cada cop més i que sigui una smartcity, una ciutat intel·ligent on la gent accedeixi als serveis de manera fàcil i ràpida”. També “promoure i incentivar la intermodalitat entre el tren i el servei municipal d’autobús urbà de Martorell”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els panells informatius mostren en temps real els minuts que falten per al pas del següent autobús de les línies L-1 i L-2 en ambdós sentits de circulació en les parades situades davant l’estació de ferrocarrils.

Panells informatius bus
Panells informatius bus

La informació que ofereixen les pantalles s’obté gràcies a un sistema de GPS que s’ha instal·lat en els autobusos i que permet saber en tot moment en quin punt del recorregut es troba el vehicle i permet calcular el temps de pas. Les pantalles informen els usuaris del temps previst d’arribada dels autobusos a les parades i d’eventuals incidències que es puguin produir en el servei.

Els nous panells, col·locats en col·laboració amb l’empresa Soler i Sauret, concessionària del servei d’autobús urbà, funciona amb energia solar i té un sistema d’àudio perquè les persones amb discapacitat visual el puguin activar per tal que la parada els llegeixi la informació de la pantalla.

Aquesta acció de millora de la informació del servei d’autobús urbà entre els usuaris de Martorell se suma a la renovació de la informació estàtica que es va dur a terme l’any passat mitjançant l’edició d’horaris de butxaca i nova cartelleria informativa.