L’Ajuntament promou nous cursos d’informàtica i d’eines TIC per a majors de 55 anys

1221

Els esplais de gent gran de La Vila i de Buenos Aires albergaran des de principis de febrer un cicle de cursos de formació en noves tecnologies per a persones més grans de 55 anys. El primer semestre d’enguany es proposaran 5 cursos per a uns 90 usuaris, amb la finalitat d’apropar l’ús de l’ordinador i les eines TIC a la gent gran. La iniciativa és possible gràcies a la renovació d’un conveni entre la Fundació ‘La Caixa’ i l’Ajuntament de Martorell.

Els cursos s’inclouen en el programa Gent Gran Activa i tractaran aspectes com la iniciació a la informàtica, el tractament de text, el retoc fotogràfic, l’ús del correu electrònic i de les xarxes socials o la navegació a la xarxa. S’ofertaran unes 90 places, cada curs tindrà una durada aproximada d’un mes i s’articularan en dues sessions setmanals a cadascun dels esplais.

El curs més matiner és el d’Inicia’t a la informàtica, que començarà el 6 de febrer i que es desenvoluparà tots els dilluns i dimecres fins el 8 de març. Del 7 de febrer al 9 de març es farà el curs Crea i dissenya documents de text, els dimarts i dijous. El seguiran l’Incorpora Internet al teu dia a dia –del 13 de març al 5 d’abril tots els dilluns i dimecres-, el curs de Retoc fotogràfic i presentacions digitals –del 14 de març al 20 d’abril els dimarts i dijous- i el Connecta’t a la xarxa –dilluns i dimecres del 19 d’abril al 17 de maig-. Tots els cursos es faran en horari de 10.00 a 12.00h a Buenos Aires i de 16.15 a 18.15h a La Vila.

Fernández: “volem demostrar que la gent gran està capacitada per a les noves tecnologies”

El regidor de Salut i Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell, Albert Fernández, recalca la importància de la proposta: “pretenem acostar les noves tecnologies a la gent gran, perquè ser gran no implica no tenir capacitat per dominar un ordinador, fer anar un telèfon mòbil o tractar fotografies. Amb els cursos d’aquest primer semestre de 2017 acostem la informàtica a aquesta franja d’edat”.

Fernández destaca que els cursos “estan tenint una molt bona acceptació any rere any. L’any passat vam fer-ne un sobre smartphones que va tenir molt d’èxit”. Per això, avança que “de cara al segon semestre d’enguany en farem més, que podran ser de la mateixa temàtica si hi ha suficient demanda o bé d’altres àmbits”.

Inscripcions

El curs Inicia’t a la informàtica ja té les places esgotades, però per als 4 restants encara n’hi ha de disponibles. Les inscripcions es poden fer fins el 25 de gener a les oficines d’atenció al ciutadà, que es localitzen als equipaments municipals de Martorell.